500 gram biefstuk in heel dunne plakjes
6 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sake
1 eetlepel bruine suiker
100 gram tofu, in blokjes
200 gram chinese kool gesneden
200 gram champignons in plakjes
bosje bosuitjes gesneden
3 wortels in reepjes
4 eieren
Meng de sojasaus met de sake en de suiker.
Neem vier bakjes en breek een ei in elk.
Roerbak de helft van de wortels in een grote koekenpan; schuif ze opzij en bak de helft van de groene uien; schuif ze opzij en doe hetzelfde met de champignons, chinese kool en tofu.
Zorg ervoor dat de groenten apart blijven.
Als dat niet lukt, neem dan kleinere porties om te bakken.
Bak uiteindelijk de helft van het vlees een halve minuut aan elke kant. Giet het sojasaus mengsel over het vlees en verhit goed.
Serveer de sukiyaki onmiddelijk.
Het kan direct uit de pan gegeten worden.
Dip de sukiyaki in ei met behulp van chop sticks.
Bereid, als de pan leeg is, de rest op dezelfde wijze.
Serveer met rijst of noedels, giet er het overgebleven kookvocht overheen
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten