Ingredienten:
4 grote aardappelen
8 sprieten bieslook
2 eetlepels zure room
2 eetlepels biogarde yoghurt
peper, zout
Warm de oven voor op 225° C.
Was de ongeschilde aardappelen goed en dep ze droog.
Snijd de aardappelen kruisgewijs iets in.
Leg elke aardappel met de insnijding naar boven op een stuk aluminiumfolie.
Vouw het folie zorgvuldig dicht.
Pof de aardappelen in de hete oven of in de hete as van de barbecue of open haard in ca. 40-50 minuten gaar.
Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
Was de bieslook en knip de sprieten klein. Meng de zure room met de yoghurt, de bieslook, peper en zout.
Vouw het folie open en maak met een vork het aardappelkruim wat los.
Geef de aardappelen met het roommengsel.
Aardappelen poffen in de magnetron:
Prik met een satéprikker enkele gaatjes rondom in de gewassen aardappelen.
Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten.
Leg de aardappelen op een stuk keukenpapier in de magnetron.
Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden.
Reken per aardappel op 2-3 minuten.(hangt van de grote van de aardappel af en het vermogen van de magnetron)
Keer ze halverwege de tijd een keer om.
Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren
1 dag geleden
1 reacties:
Omdat ik DOL ben op gepofte aardappel zet ik hier mijn reactie op jou dennenappeldrama;
Jeanne...ik leef met je mee maar wees eerlijk meid.....jij bent later in dat bos komen wonen dan de bomen.
Wij hebben dat boompje daar 20 jaar geleden zelf geplant , niet wetende dat ie zo groot zou worden en zo losbladig.
Ik mag hopen dat je een open haard hebt waar je die denneappels heerlijk in kunt laten ruiken.
Je ziet maar...ieder nadeel heb ze voordeel!
Een reactie posten