Vanmorgen was ik via via bij Nathalie op haar blog
En ik viel met mijn neus in de boter....
Yummie
Een heerlijke chocolade taart stond er op haar blog
Met het recept....
Ze schreef erbij dat er eigenlijk double cream in moest
En net als clotted cream moeilijk te krijgen was.
Ik ben spekkoper en heb het geluk een heerlijk Kaasboertje te hebben die het beide verkoopt
Zo kwam ik op de scones...
Vaak een onderdeel van de engelse High Tea
Meer op m`n website daarover....
Vandaag maak ik ze weer (niet te vaak vanwege de calorien)
Maar soms moet het kunnen vind ik.
Hier volgt het 1 van de recepten voor de scones....
Scones
Ingredienten:
250 gram bloem
2 1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
50 gram boter
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels suiker
3/4 deciliter melk
1 ei
Oven voorverwarmen op 225 graden.
Bakblik met bakpapier bekleden.
Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven.
Vanillesuiker en suiker toevoegen.
Boter met twee messen door bloem in kleine stukjes snijden.
Ei met melk loskloppen, 1/2 eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel gietenen het geheel tot een samenhangende bal kneden.
Deeg tot lap van ca. 21/2 cm dik uitrollen.
Uit deeg 8 rondjes steken , op bakblik leggen en met de rest van de melk bestrijken. Scones in het midden van de oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken.
Scones uit de oven op een rooster laten afkoelen tot lauwwarm
Tip: Je kunt nog een handvol rozijnen door het deeg kneden.
Lekker met clotted cream en eigengemaakte jam of verse aardbeien
Yummieeeeeee
Kun je geen clotted cream bemachtigen
Neem dan als alternatief 250 gram mascarpone
Met klein bekertje slagroom
Zakje klopvast
Klop de slagroom zonder suiker met de klopvast
Spatel het door de losgeklopte mascarpone
Serveer bij de scones
Smullen maar....:-)
Ik vergeet iedere keer erbij te zetten....
Er is een Jumbo bij ons in het dorp gekomen,
en die verkoopt ook clotted cream en double cream.
Dus het is zeker bij de Jumbo te verkrijgen.
0 reacties:
Een reactie posten