Ingredienten:
4 plakken gehakte bacon
boter
1/2 kop gesneden ui
2 tenen knoflook
1 groene paprika
1/2 kg. pompoen in blokjes
1/2 kg. vleestomaten, ontveld en in kleine stukjes
1 kop sperziebonen
300 gram gekookte maïskorrels
oregano, korianderpoeder, zout en peper naar smaak.
Bak het spek in een braadpan zachtjes uit tot het krokant is geworden. Schep het spek met schuimspaan over op een bordje.
Bak in dezelfde pan ui, gehakte knoflook, paprika en pompoen, af en toe roerend, 5 minuten lang.
Roer er dan sperziebonen, tomaat en maïskorrels bij.
Sluit de pan en laat het 25 minuten sudderen tot de pompoen beetgaar geworden is.
Voeg na 15 minuten het korianderpoeder, peper en zout toe.
Voeg eventueel water toe als dit nodig is.
Serveer met spek erover.
Lekker met rijst
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten