Vijgen....
Ik vind ze zoooo lekker
We hebben dit jaar een vijgenboompje in een grote pot in onze tuin staan.
En er zitten vijgen aan...
Ben benieuwd hoe ze het doen....
Ik hou jullie op de hoogte
En alvast een lekker receptje....
Ingredienten
1 kg verse vijgen
600 gr suiker
sap van een citroen
1 vanillestokje
2 glaasjes rum
Bereiden:
Maak de vijgen schoon en halveer ze.
Maak een siroop klaar met 1 liter water, het sap van een citroen, het vanillestokje en de suiker en laat koken tot de suiker opgelost is.
Als de siroop begint te koken, voeg je de vijgen toe en laat ze 8 - 10 minuten koken.
Haal de vijgen er met een schuimspaan uit en laat de siroop nog 30 minuten koken.
Haal het vanillestokje eruit.
Laat ze dan afkoelen.
Leg de vijgen in een glazen bokaal met hermetische sluiting. (weckpot)
Bedek met de siroop en voeg een glaasje rum toe.
Bewaar op een donkere en droge plaats.
0 reacties:
Een reactie posten