Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Abrikozenjam

.



Abrikozenjam
voor 4 potjes jam
Ingredienten
1250 gram abrikozen.(schoon gewicht ca 1 kilo)
1 kilo gelei suiker
sap van 1 citroen.

Maak de abrikozen schoon en snijd ze in niet te kleine stukjes.
Kraak 7 van de abrikozenpitten en bind ze in katoenen lapje.
Breng de vruchten met de pitten aan de kook.
Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Voeg eventueel ietsje pietsje water toe.
Roer de geleisuiker en de citroensap erdoor.

Breng de vruchten weer aan de kook en laat de jam onafgedekt ca 4 minuten flink doorkoken.
Roer af en toe om.
Schep de jam in schone potten.
Sluit ze af met vochtig huishoudfolie of cellofaantje.
Doe de schroefdeksel erop en laat de potten omgekeerd op een doek afkoelen.



Tip: Voeg op laatst klein klontje boter toe en roer goed door
(dit haalt het schuim weg wat soms boven kan drijven)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Anoniem zei

Beste Jeanne,
Terwijl de kinderen de abrikozen plukken zoek ik een goed recept om jam te maken. Wat is er nu mooier om op de dag van de WK finale oranje jam te maken?! Forza Olanda!!!
Groeten vanuit een snikheet Italie, Verona.
Monica

Populaire berichten