.
Abrikozenjam
voor 4 potjes jam
Ingredienten
1250 gram abrikozen.(schoon gewicht ca 1 kilo)
1 kilo gelei suiker
sap van 1 citroen.
Maak de abrikozen schoon en snijd ze in niet te kleine stukjes.
Kraak 7 van de abrikozenpitten en bind ze in katoenen lapje.
Breng de vruchten met de pitten aan de kook.
Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Voeg eventueel ietsje pietsje water toe.
Roer de geleisuiker en de citroensap erdoor.
Breng de vruchten weer aan de kook en laat de jam onafgedekt ca 4 minuten flink doorkoken.
Roer af en toe om.
Schep de jam in schone potten.
Sluit ze af met vochtig huishoudfolie of cellofaantje.
Doe de schroefdeksel erop en laat de potten omgekeerd op een doek afkoelen.
Tip: Voeg op laatst klein klontje boter toe en roer goed door
(dit haalt het schuim weg wat soms boven kan drijven)
1 dag geleden
1 reacties:
Beste Jeanne,
Terwijl de kinderen de abrikozen plukken zoek ik een goed recept om jam te maken. Wat is er nu mooier om op de dag van de WK finale oranje jam te maken?! Forza Olanda!!!
Groeten vanuit een snikheet Italie, Verona.
Monica
Een reactie posten