Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Indische Pannenkoek





Pannenkoeken

Er zijn zoveel soorten pannenkoeken
Zoet en hartig...
Een pannekoek met stroop vind ik lekker als ik een zoete pannenkoek eet
Maar wil ik een hartige dan is deze toch wel een toppertje
Deze pannekoek heb ik ooit gegeten bij de Pancake Bakery
Ik was met mijn nichtje en haar man
Reuze gezellig...op aanraden van mijn nichtje heb ik deze toen genomen
Heerlijk.....die wilde ik thuis ook eens proberen....
Ik heb zelf beetje uitgevogeld hoe het recept in elkaar steekt
Je eet je vingers erbij op...
De hoeveel heden is naar eigen inzicht...
(ik gebruikte de vulling voor 2 pannenkoeken)


Indische Pannenkoek
Basisrecept
3 eieren.
200 gram bloem.
ruim kwart liter melk.
snufje zout
olie of boter om in te bakken.
Klop de eieren los, doe de melk erbij, en voeg dan al roerende het meel toe, klop alles goed door elkaar met een mixer of een garde.
Door een beetje gesmolten boter door het beslag te mengen laat de pannenkoek beter los uit de pan.
Laat olie of boter in een pan heet worden.
Doe een beetje beslag in de pan - zoveel dat de bodem bedekt wordt.
Wacht totdat de bovenkant bijna droog is, draai dan de pannenkoek om,
Wacht tot ook de andere kant bruin is.
Warm of koud serveren.





Voor de Indische Pannenkoek....

Ingredienten voor de vulling
250 gram kipfilet.
50 gram tauge.
Sjalotjes.
stukje prei.
Champignons.
Kokos (geraspt)
Ketjap.
boemboe sate
peper & zout indien nodig

Uitjes schoonmaken en in 4 snijden.
Kipfilet in blokjes snijden.
Champignons in plakjes.
Prei in dunne ringetjes

Bak de stukjes kipfilet.
Haal ze uit de pan en bak de sjalotjes tot ze mooi bruin zijn.
Haal de sjalotjes uit de pan
Doe ze bij de schoongemaakte tauge en zet even opzij
Doe de prei en de champignons in de koekenpan en laat alles even bakken.
Voeg de boemboe toe en de kipfilet en laat nog heel even sudderen.
Breng op smaak met zout en peper en beetje ketjap
Hou je van heel pittig doe er dan nog sambal door.
Schep de tauge en de gebakken uitjes erdoor
Warm nog even goed mee

Leg een pannekoek op het bord.
Leg er een schep van de kip/groentemengsel op.
Strooi er de kokos over.
Vouw de pannekoek dubbel en serveer gelijk.

Serveer met apart schaaltje pindasaus en/of ketjap en atjar.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten