Pannenkoeken
Er zijn zoveel soorten pannenkoeken
Zoet en hartig...
Een pannekoek met stroop vind ik lekker als ik een zoete pannenkoek eet
Maar wil ik een hartige dan is deze toch wel een toppertje
Er zijn zoveel soorten pannenkoeken
Zoet en hartig...
Een pannekoek met stroop vind ik lekker als ik een zoete pannenkoek eet
Maar wil ik een hartige dan is deze toch wel een toppertje
Deze pannekoek heb ik ooit gegeten bij de Pancake Bakery
Ik was met mijn nichtje en haar man
Reuze gezellig...op aanraden van mijn nichtje heb ik deze toen genomen
Heerlijk.....die wilde ik thuis ook eens proberen....
Ik was met mijn nichtje en haar man
Reuze gezellig...op aanraden van mijn nichtje heb ik deze toen genomen
Heerlijk.....die wilde ik thuis ook eens proberen....
Ik heb zelf beetje uitgevogeld hoe het recept in elkaar steekt
Je eet je vingers erbij op...
De hoeveel heden is naar eigen inzicht...
(ik gebruikte de vulling voor 2 pannenkoeken)
Indische Pannenkoek
Basisrecept
3 eieren.
200 gram bloem.
ruim kwart liter melk.
snufje zout
olie of boter om in te bakken.
Klop de eieren los, doe de melk erbij, en voeg dan al roerende het meel toe, klop alles goed door elkaar met een mixer of een garde.
Door een beetje gesmolten boter door het beslag te mengen laat de pannenkoek beter los uit de pan.
Laat olie of boter in een pan heet worden.
Doe een beetje beslag in de pan - zoveel dat de bodem bedekt wordt.
Wacht totdat de bovenkant bijna droog is, draai dan de pannenkoek om,
Wacht tot ook de andere kant bruin is.
Warm of koud serveren.
Voor de Indische Pannenkoek....
Ingredienten voor de vulling
250 gram kipfilet.
50 gram tauge.
Sjalotjes.
stukje prei.
Champignons.
Kokos (geraspt)
Ketjap.
boemboe sate
peper & zout indien nodig
Uitjes schoonmaken en in 4 snijden.
Kipfilet in blokjes snijden.
Champignons in plakjes.
Prei in dunne ringetjes
Bak de stukjes kipfilet.
Haal ze uit de pan en bak de sjalotjes tot ze mooi bruin zijn.
Haal de sjalotjes uit de pan
Doe ze bij de schoongemaakte tauge en zet even opzij
Doe de prei en de champignons in de koekenpan en laat alles even bakken.
Voeg de boemboe toe en de kipfilet en laat nog heel even sudderen.
Breng op smaak met zout en peper en beetje ketjap
Hou je van heel pittig doe er dan nog sambal door.
Schep de tauge en de gebakken uitjes erdoor
Warm nog even goed mee
Leg een pannekoek op het bord.
Leg er een schep van de kip/groentemengsel op.
Strooi er de kokos over.
Vouw de pannekoek dubbel en serveer gelijk.
Serveer met apart schaaltje pindasaus en/of ketjap en atjar.
0 reacties:
Een reactie posten