Schotse Eieren
Ingredienten:600 gram rundergehakt (of lams)
1 eieren
1 beschuit
2 eetlepels fijn gehakte peterselie
zout en peper
4 hardgekookte eieren
4 eetlepels bloem
6 eetlepels paneermeel
olie om te frituren
Bereiden:
Doe het gehakt met 1 ei, het beschuit, peterselie en zout en peper in een kom
Meng alles goed door
Verdeel het gehakt in 4 porties
Rol ze uit met deegroller (geen deegroller??? gebruik een schone fles)
Doe er keukenfolie over met rollen zodat het niet blijft plakken
Wikkel ieder gekookt ei in een plakje gehakt.strijk de naden met vochtige handen goed dicht
Rol de ballen door de bloem
Daarna door de losgeklopte eieren
Tenslotte door de paneermeel
Verhit de olie en bak de ballen in ca 6 a 8 minuten in de olie
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Lekker bij andijvie stamppot of als snack
Bron: Bal Gehakt
0 reacties:
Een reactie posten