Voor 1 liter appelstroop
6 kilo appels (levert circa 3 liter appelsap op)
Was de appels en snijd er de slechte plekken uit.
Kook de appels in een laagje water in circa 30 minuten tot moes.
Roer af en toe om.
Leg een theedoek in een grote zeef en laat de massa circa 24 uur uitlekken en vang het sap op.
Kook de appelsap in circa 2 uur onder af en toe roeren op zacht vuur in. Schep het schuim er regelmatig af en let goed op -aanbranden.
Test na circa 1,5 uur af en toe op dikte.
De afgekoelde stroop moet als een draad aan de lepel blijven hangen.
Te dikke stroop is niet goed smeerbaar.
Giet de stroop in goed schoongemaakte potjes en sluit ze goed af.
De appelstroop is circa 6 maanden houdbaar.
Appelstroop is niet alleen lekker op brood
Maar een lepel bij het stoven van vlees ook erg lekker
Of in de yoghurt
Door smoothies
En ook leuk om een potje weg te geven
Plak er dan een leuk etiketje op....
bron:Season`s
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten