Zalm Mousse Dip
Ingredients
1 theelepel gelatine (zonder smaak)
120 gram gerookte zalm (fijn gehakt)1 1/4 cups sour cream
1 a 2 eetlepels verse citroensap
Zout
Verse dille voor garnering (optioneel)
Crackers of geroosterde sneetjes baquette
Bereiden
Doe 3 eetlepels water in een steelpan
Doe de gelatine erin en laat 5 minuten staanZet daarna op het vuur en laat langzaam warm worden tot de gelatine is opgelost
Zet opzij
Doe de zalm met de sour cream en het citroensap in de blender of keukenmachine
Pureer het mengsel tot het een gladde textuur heeft
Kruid met peper en zout
Laat de machine nog lopen en giet de iets afgekoelde gelatine erbij
Giet het mengsel in een kom of schaal en doe er plastic folie over
Laat in koelkast opstijven ca 2 uur of een nacht
Serveer de dip met dille en met crackers of geroosterde baquette
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten