Pannenkoeken met Mangocompote
Pannekoeken:
Ingredienten:
1 en 1/4 cup melk
1 en 1/4 cup bloem
4 eetlepels boter (gesmolten)
1 eetlepel suiker
2 thhelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel kardamompoeder(of 2 kardemomzaden fijngestampt)
1 en 1/4 cup bloem
4 eetlepels boter (gesmolten)
1 eetlepel suiker
2 thhelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel kardamompoeder(of 2 kardemomzaden fijngestampt)
Boter/olie om te bakken
Pistachenootjes voor garnering
Pistachenootjes voor garnering
Bereiden:
Zeef de droge ingredienten in een kom
In een andere kom de boter en de melk mengen
Doe er bij beetjes de droge ingredienten erbij
Maak er een mooi glad beslag van
Zet het mengsel voor 15 a 20 minuten weg
Verwarm een koekenpan op het vuur
Doe een klontje boter en een beetje olie in de koekenpan
Doe er 1/4 cup beslag in en bak de pannenkoeken aan beide kanten tot ze goudbruin zijn
In een andere kom de boter en de melk mengen
Doe er bij beetjes de droge ingredienten erbij
Maak er een mooi glad beslag van
Zet het mengsel voor 15 a 20 minuten weg
Verwarm een koekenpan op het vuur
Doe een klontje boter en een beetje olie in de koekenpan
Doe er 1/4 cup beslag in en bak de pannenkoeken aan beide kanten tot ze goudbruin zijn
Mango Compote
Ingredienten:
2 cups rijpe mango`s (in blokjes)
4 eetlepels suiker
3/4 cup sinaasappelsap
1 theelepel sinaasappelrasp
1 theelepel citroenrasp
Een snuf saffraan
4 eetlepels suiker
3/4 cup sinaasappelsap
1 theelepel sinaasappelrasp
1 theelepel citroenrasp
Een snuf saffraan
Bereiden:
Mix alle ingredienten in een ruime steelpan.
Zet op het vuur en breng aan de kook
Laat sudderen onder voortdurend roeren voor 20 a 25 minuten
Serveer de compote warm
Zet op het vuur en breng aan de kook
Laat sudderen onder voortdurend roeren voor 20 a 25 minuten
Serveer de compote warm
Serveer tip:
Stapel de pannenkoeken op en schep bovenop de mango compote
Garneer met pistache nootjes
Snij er een punt uit en geef er nog een flinke schep compote bij.
Garneer met pistache nootjes
Snij er een punt uit en geef er nog een flinke schep compote bij.
Bron:Usmasala
0 reacties:
Een reactie posten