.
Creme Puff`s met Kersen Chocoladevulling
Zo lekker deze soesjes....
En kersen met chocolade past zo goed bij elkaar
Ook lekker als toetje met bolletje ijs
Ingredients
1 kop water
1/3 kop water
1/3 kop boter
1 eetlepel suiker
1/8 theelepel zout
1 kop bloem
4 eieren
Kersen chocoladevulling:
2 dl slagroom (stijfgeslagen)
1/2 kop suiker
1/4 kop melk
150 gram chocolade (fijn gehakt)
3/4 pond kersen (ontpit en fijngehakt
poedersuiker
Bereiding
Breng in een sauspan het water met de boter,suiker en zout tegen de kook aan
Als de boter is gesmolten, de bloem erbij en klop dit goed door
Doe er een ei in en mix in het mengsel tot het goed is opgenomen
Dan het volgende ei tot alle eieren erin verwerkt zijn.
Het mengsel is nu zijdeachtig en glanst
Vet een bakblik in en schep 2 lepels van het mengsel op een hoopje op het bakblik
Maak van het mengsel allemaal bergjes op het bakblik
Bak in voorverwarmde oven 200 graden ca 30 a 35 minuten of tot ze goudbruin zijn
Haal ze van het bakblik en zet op rooster
Snijd de puffs doormidden....
Is er nog zacht deeg aan de binnenkant verwijder dit dan.
Laat ze afkoelen
Breng de suiker en melk in een kleine sauspan aan de kook op zacht vuur
De suiker moet helemaal opgenomen zijn
Zet het vuur laag en doe de chocolade in de melk
Roer tot alles gesmolten is
Doe het mengsel in een grote kom
Laat afkoelen onder af en toe roeren
Schep de slagroom door het mengsel
Schep in iedere puff een lepel gehakte kersen
Doe er een lepel chocoladevulling op
Doe de andere helft van de puffs op het chocolade laagje
Schud er de poedersuiker over
TIP:Overgebleven puffs kun je invriezen
Maar ik denk niet dat het nodig is :-)
23 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten