Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Creme Puff`s met Kersen/Chocoladevulling

.

Creme Puff`s met Kersen Chocoladevulling


Zo lekker deze soesjes....
En kersen met chocolade past zo goed bij elkaar
Ook lekker als toetje met bolletje ijs

Ingredients
1 kop water
1/3 kop water
1/3 kop boter
1 eetlepel suiker
1/8 theelepel zout
1 kop bloem
4 eieren

Kersen chocoladevulling:
2 dl slagroom (stijfgeslagen)
1/2 kop suiker
1/4 kop melk
150 gram chocolade (fijn gehakt)
3/4 pond kersen (ontpit en fijngehakt
poedersuiker


Bereiding
Breng in een sauspan het water met de boter,suiker en zout tegen de kook aan
Als de boter is gesmolten,  de bloem erbij en klop dit goed door
Doe er een ei in en mix in het mengsel tot het goed is opgenomen
Dan het volgende ei tot alle eieren erin verwerkt zijn.
Het mengsel is nu zijdeachtig en glanst
Vet een bakblik in en schep 2 lepels van het mengsel op een hoopje op het bakblik
Maak van het mengsel allemaal bergjes op het bakblik
Bak in voorverwarmde oven 200 graden ca 30 a 35 minuten of tot ze goudbruin zijn
Haal ze van het bakblik en zet op rooster
Snijd de puffs doormidden....
Is er nog zacht deeg aan de binnenkant verwijder dit dan.
Laat ze afkoelen

Breng de suiker en melk in een kleine sauspan aan de kook op zacht vuur
De suiker moet helemaal opgenomen zijn
Zet het vuur laag en doe de chocolade in de melk
Roer tot alles gesmolten is
Doe het mengsel in een grote kom
Laat afkoelen onder af en toe roeren
Schep de slagroom door het mengsel
Schep in iedere puff een lepel gehakte kersen
Doe er een lepel chocoladevulling op
Doe de andere helft van de puffs op het chocolade laagje
Schud er de poedersuiker over

TIP:Overgebleven puffs kun je invriezen
Maar ik denk niet dat het nodig is :-)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten