.
Een tijdje terug kreeg een email van Okke
Ik had er al over vertelt
Okke is net ze dol op kruisbessen als ik.
Hij heeft er een hele site van gemaakt
Hij vroeg om recepten....
Het leuke was dat hij er een soort wedstrijdje van maakte
De eerste 10 inzendingen kregen een pot kruisbessenjam
En natuurlijk heb ik meegedaan.....
Het recept kruisbessen/mascarpone ijs staat op zijn site
Breng een bezoekje aan Okke`s site
Zeker de moeite waard,want niet alleen kruisbessen hebben zijn belangstelling maar ook vijgen,de kweepeer en snijbiet.
Kruisbessenijs
Ingredienten
Ingrediënten
500 gram kruisbessen
50 gram suiker
250 gram mascarpone
150 gram poedersuiker
2,5 dl room of volle melk
1 zakje vanille suiker
Doe de kruisbessen in een pan met de suiker en een 1/4 kopje water.
Breng aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen.
Kijk of de suiker goed is opgelost.
Doe de vruchten in een zeef en pureer ze.
Proef of het zoet genoeg is (doe er anders nog wat suiker bij).
Zet even opzij.
Doe in een kom de mascarpone en prak het met een vork fijn.
Klop er nu vanille suiker en de poedersuiker doorheen tot de mascarpone lobbig is. Klop de slagroom lobbig en doe bij het mascarpone mengsel.
Let erop dat er geen klontjes mascarpone meer in het mengsel zitten.
Doe het gladde mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van de machine.
Heb je geen ijsmachine, doe het mengsel in een diepvries doos en klop ieder half uur door.
Is het ijs bijna dik genoeg, voeg dan de kruisbessenpuree erbij.
Er moet een marmer effect ontstaan bij het mengsel in de diepvries doos.
Schep de kruisbessenmoes erdoor heen en zet terug in de vriezer tot gebruik.
Eet smakelijk!
Tips:
Serveer in mooie glazen met toefje slagroom erop en steek er een mintblaadje in.
Maak dit gerecht ook eens met een andere kleur kruisbessen.
Het gerecht ziet er dan weer compleet anders uit.
23 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten