.
Bechamel Saus
Bechamelsaus is een franse witte saus
Niet moeilijk te maken....
Ingredients:
2 dessertlepels boter
2 dessertlepels meel
1 kop melk
1/2 theelepel nootmuskaat
zout en peper
Bereiding:
Doe de boter in een sauspannetje en laat het op zacht vuur smelten
Doe de bloem erbij en roer tot de bloem is opgenomen door de boter
Doe de melk erbij
Roer tot een zachte saus
Nootmuskaat en peper en zout erbij voor de smaak
TIP:Voor dikke saus gebruik dan 3 lepels meel en boter
Voor een dunne saus gebruik dan 1lepel meel en boter
Heb je bechamelsaus nodig voor een recept maar je mag geen vet of boter
Maak dan een magere versie....
Doe alle ingredienten behalve de boter in een sauspannetje
Vervang de melk voor magere melk
Laat onder voortdurend roeren de melk binden
23 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten