Gegratineerde Spruitjes
Spruitjes...yummieeeee
Mijn oma zei altijd ~natte dotten~
Dan waren ze te gaar en nat
Tegenwoordig worden ze niet meer zo lang gekookt
Gelukkig maar, de smaak had er ook onder te lijden
Deze gegratineerde spruitjes zijn super lekker
Lekker smulspruitjes
Iets voor de feestdagen?
Ingredienten:
900 gram brussels spruitjes (schoongemaakt)
20 gram boter
4 theelepel zonneboem olie
150 gram bacon ( in stukjes of reepjes )
20 gram amandel schilfers
400 ml slagroom
2 & 1/2 theelepel citroensap
5 eetlepels vers brrodkruim
4 eetlepels parmezaanse kaas
Zout en verse zwarte peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Kook water met zout
Doe de spruitjes erbij en kook tot ze bijna gaar zijn
Giet ze af en laat afkoelen
Snij de spruitjes doormidden.
Doe de boter en olie in een koekenpan en bak de bacon en de amandelen ca 3 a 4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de spruitjes toe en bak nog voor 2 a 3 minuten onder voortdurend roeren
Voeg de slagroom toe en breng aan de kook 2 a 4 minuten
Tot de saus is ingedikt
Kruid met peper en zout
Haal van het vuur, voeg de citroensap toe
Schep het mengsel in een ovenschaal
Mix het broodkruim met de parmezaanse kaas en strooi over het mengsel in de ovenschaal
Zet in de voorverwarmde oven en bak voor ca 20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is en de saus bubbelt
Haal uit de oven en serveer het in de ovenschaal
Bron: BBC Good Food (Sophie Grigson)
Spruitjes...yummieeeee
Mijn oma zei altijd ~natte dotten~
Dan waren ze te gaar en nat
Tegenwoordig worden ze niet meer zo lang gekookt
Gelukkig maar, de smaak had er ook onder te lijden
Deze gegratineerde spruitjes zijn super lekker
Lekker smulspruitjes
Iets voor de feestdagen?
Ingredienten:
900 gram brussels spruitjes (schoongemaakt)
20 gram boter
4 theelepel zonneboem olie
150 gram bacon ( in stukjes of reepjes )
20 gram amandel schilfers
400 ml slagroom
2 & 1/2 theelepel citroensap
5 eetlepels vers brrodkruim
4 eetlepels parmezaanse kaas
Zout en verse zwarte peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Kook water met zout
Doe de spruitjes erbij en kook tot ze bijna gaar zijn
Giet ze af en laat afkoelen
Snij de spruitjes doormidden.
Doe de boter en olie in een koekenpan en bak de bacon en de amandelen ca 3 a 4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de spruitjes toe en bak nog voor 2 a 3 minuten onder voortdurend roeren
Voeg de slagroom toe en breng aan de kook 2 a 4 minuten
Tot de saus is ingedikt
Kruid met peper en zout
Haal van het vuur, voeg de citroensap toe
Schep het mengsel in een ovenschaal
Mix het broodkruim met de parmezaanse kaas en strooi over het mengsel in de ovenschaal
Zet in de voorverwarmde oven en bak voor ca 20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is en de saus bubbelt
Haal uit de oven en serveer het in de ovenschaal
Bron: BBC Good Food (Sophie Grigson)
0 reacties:
Een reactie posten