Kip met Aardappeltjes, Pruimen en Granaatappelsaus.
In dit heerlijke recept van Yotam Ottolenghi word pomegranatemolasse of syrup gebruikt.
Verwar de syrup niet met de pomegranate limonade.
Je kunt ook zelf pomegranate siroop maken.
Voor homemade siroop of molasse klik dan HIER
Ingredienten:
8 kippenbouten met vel (ca. 2 kilo)
800 gram aardappelen (geschild)
3 grote uien (geschild en in 4)
120 gram ontpitte pruimen
30 gram verse gember (geraspt 1 theelepel)
100 ml soja saus
1 eetlepel maple siroop
90 ml granaatappelsiroop of molasse
120 gram zoete mango chutney
1/2 theelepel hele peperkorrels
20 gram oregano takjes (+ voor garnering)
Bereiden:
Verwarm de oven tot 200C/ 390F/gas mark 6.
Snij de kippenbouten in 2
Zodat je een dij en een drumstick hebt
Doe alle ingredienten in een kom en hussel goed door.
Doe de inhoud van de kom in een casserole
Doe het deksel erop of dek af met enige lagen folie
Zet voor 10 minuten in de oven
Zet de oven lager 180C/350F/ gas mark 4.
Laat de casserole 2 uur sudderen in de oven (af en toe roeren)
desnoods langer tot de kip gaar is.
Haal uit de oven en roer nog een keer voorzichtig
Doe het deksel erop en zet minstens 15 minuten opzij.
Garneer de casserole met enige oregano blaadjes.
Serveer met een groene salade en brood of rijst.
N.B. Voor granaatappelsiroop of molasse kun je HIER terecht
Foto Colin Campbell
0 reacties:
Een reactie posten