Thom Kha Kai
Een heerlijk soepje op basis van cocosmelk en kippenbouillon.
Door de thaise kruiden een heerlijk apart smaakje.
Ingredienten:
400 ml kokosmelk
400 ml kippenbouillon
2 stengels citroengras, in stukjes
1 stuk gemberwortel van 10 cm, fijngehakt
5 limoenblaadjes, gescheurd
2 eetlepels Thaise vissaus
1 kipfilet
¼ rode peper
2 lente-uitjes
verse koriander
chili-olie
limoen
Bereiden:
Kook de kokosmelk met kippenbouillon, citroengras, limoenblad en gember 30 minuten zachtjes.
Zeef deze bouillon, voeg de vissaus toe en laat 5 minuten koken.
Roer de stukjes kipfilet met de in dunne plakjes gesneden peper erdoor
Laat nog eens 5 minuten koken tot de kip gaar is.
Strooi de fijngesneden lente-ui en koriander bij het opdienen over de soep.
Maak af met een paar druppels chili-olie en een stukje limoen.
Onthou: soep van de dag ervoor is altijd lekkerder.
0 reacties:
Een reactie posten