Homemade Mascarpone
Ingredienten:
2 cups slagroom
1 eetlepel citroensap
Bereiden:
Zet een pannetje op laag vuur.
Giet de room erin.
Breng tegen de kook aan
Probeer die temperatuur zo te houden dat het net niet kookt
laat ca. 3 minuten sudderen
Voeg het citroensap toe en laat nog eens 3 minuten al roerend sudderen.
Haal van het vuur en laat een half uurtje afkoelen.
Neem een grote kom en zet daar het vergiet of zeef in
Bekleed het vergiet of zeef met enige lagen kaasdoek of mouseline
Giet het mengsel op het kaasdoek
Dek af met huishoudfolie, druk dit aan op de mascarpone
Zet de hele handel in de koelkast en laat een nacht staan.
Haal de volgende dag uit de koelkast en haal de huishoudfolie eraf.
Schep nu de mascarpone in een weckpotje of pot met deksel.
0 reacties:
Een reactie posten