Cranberry & Pecan Croissant Brood Pudding
Van de week was ik op zoek naar een mooie foto voor m`n kerstblog
Ik had een lekker recept voor de feestdagen
Tot ik op het blog van WillowBirdBaking kwam
En dit heerlijke broodpudding recept tegen kwam
Broodpudding heb ik al in tijden niet meer gemaakt
Maar deze heb ik uit geprobeerd...
En dat het lekker is kan ik je verzekeren
Yummie in the tummy......
Van de week was ik op zoek naar een mooie foto voor m`n kerstblog
Ik had een lekker recept voor de feestdagen
Tot ik op het blog van WillowBirdBaking kwam
En dit heerlijke broodpudding recept tegen kwam
Broodpudding heb ik al in tijden niet meer gemaakt
Maar deze heb ik uit geprobeerd...
En dat het lekker is kan ik je verzekeren
Yummie in the tummy......
Ingredients:
1/4 cup gedroogde cranberries
1/4 cup pecannoten, gehakt
2 cups slagroom
1 vanille stokje (of 3 theelepels vanille extract)
4 grote eidooiers
3/4 cup suiker
1/4 theelepel zout
3 grote croissant (dag oud)
Bereiding:Verwarm de oven voor op
Preheat the oven to 350° F.
Vet 2 ovenvaste kommetjes in of spray met olie in
Zet de cranberries in een schaaltje heet water voor ca 20 minuten
Laat ze goed uitlekken
Toast de pecannoten in de koekenpan (verbrand ze niet)
Doe op een schotel en laat afkoelen
Preheat the oven to 350° F.
Vet 2 ovenvaste kommetjes in of spray met olie in
Zet de cranberries in een schaaltje heet water voor ca 20 minuten
Laat ze goed uitlekken
Toast de pecannoten in de koekenpan (verbrand ze niet)
Doe op een schotel en laat afkoelen
Doe de slagroom in een steelpan en op halfhoog vuur verhitten
Doe de gespleten vanille stokje erbij of het extract
Laat op laag vuur ca 10 minuten sudderen
Verwijder het vanille stokje
Doe de gespleten vanille stokje erbij of het extract
Laat op laag vuur ca 10 minuten sudderen
Verwijder het vanille stokje
Doe de eidooiers in een kom met de suiker en het zout
Klop alles goed door met de mixer of garde
Giet langzaam het roommengsel erbij (blijf kloppen)
Klop alles goed door met de mixer of garde
Giet langzaam het roommengsel erbij (blijf kloppen)
Breek de croissantjes in 6 stukjes
Doe de croisantje in een schaal
Doe de cream massa eroverheen
Laat even 10 minuten staan zodat de croissant het mengsel kunnen absorberen
Doe de cranberries erover heen en roer het voorzichtig om
Schep het mengsel in de ingevette kommetjes
Strooi de pecannootjes erover
Zet de kommetjes op een bakplaat in de oven ca 25 minuten
Serveer ze warm met geklopte slagroom of ijs
Doe de croisantje in een schaal
Doe de cream massa eroverheen
Laat even 10 minuten staan zodat de croissant het mengsel kunnen absorberen
Doe de cranberries erover heen en roer het voorzichtig om
Schep het mengsel in de ingevette kommetjes
Strooi de pecannootjes erover
Zet de kommetjes op een bakplaat in de oven ca 25 minuten
Serveer ze warm met geklopte slagroom of ijs
Bron:Willowbirdbaking
2 reacties:
Ziet er heerlijk uit, echt een toetje voor winterse dagen.
Dankjewel voor dit lekkers!
Ga ik vast eens uitproberen.
Fijn weekeind!
Ger
Ik kan het echt aan bevelen...
En ik ga het zeker vaker maken
Fijne zondag nog...
En doe rustig aan he!!!
Liefs
Jeanne
Een reactie posten