Panna Cotta met rozenbottel en granaatappelsaus
Voor 4 personen
Voor 4 personen
Ingredienten
250 ml. slagroom
200 ml. volle melk
40 gram witte basterd- of kristalsuiker
1 vanillestokje
1 biologische citroen
4 blaadjes gelatine (6 à 7 gram totaal)
200 ml. volle melk
40 gram witte basterd- of kristalsuiker
1 vanillestokje
1 biologische citroen
4 blaadjes gelatine (6 à 7 gram totaal)
Voor de saus:
1 granaatappel
3 eetlepels rozenbotteljam
1 eetlepel honing
borrelglaasje Cointreau of Grand Marnier
1 granaatappel
3 eetlepels rozenbotteljam
1 eetlepel honing
borrelglaasje Cointreau of Grand Marnier
Bereiding
Doe de room met de melk, de suiker, de geraspte citroenschil en het in de lengte doorgesneden vanillestokje in een pan en breng dit zachtjes net tegen de kook aan.
Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Haal het vanillestokje uit de melk, schraap de zaadjes eruit, doe deze terug in de pan en klop ze door de melk.
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en roer ze door het warme melkmengsel tot ze opgelost zijn.
Maak de éénpersoons puddingbakjes nat vanbinnen of beboter ze dun en schenk de vloeistof in de schaaltjes. Af laten koelen en in de koelkast 2 à 3 uur op laten stijven.
Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Haal het vanillestokje uit de melk, schraap de zaadjes eruit, doe deze terug in de pan en klop ze door de melk.
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en roer ze door het warme melkmengsel tot ze opgelost zijn.
Maak de éénpersoons puddingbakjes nat vanbinnen of beboter ze dun en schenk de vloeistof in de schaaltjes. Af laten koelen en in de koelkast 2 à 3 uur op laten stijven.
De saus.Snijd de granaatappel in parten en haal de zaadjes eruit.
Kneus ze gedeeltelijk met de bolle kant van een lepel zodat wat van het sap vrijkomt.
Verwarm de rozenbotteljam zachtjes met de honing en de likeur tot alles goed gemengd is, schep de granaatappelzaadjes erdoor en laat afkoelen.
Verwarm de rozenbotteljam zachtjes met de honing en de likeur tot alles goed gemengd is, schep de granaatappelzaadjes erdoor en laat afkoelen.
Haal de Panna Cotta uit de schaaltjes door ze rondom met een mes los te snijden, zet de schaaltjes 30 sec. in heet water en stort het puddinkje op een bordje.
Serveer met een flinke lepel van de saus
~ ~ ~ ~ ~
0 reacties:
Een reactie posten