Blote Billetjes in het Gras
Ingredienten:
Blote billetjes in het gras
250 gram witte bonen (nacht van tevoren weken)
500 gram snijbonen
1 kilo aardappelen
1 rookworst
250 gram spekblokjes
zout
peper
nootmuskaat
mosterd
500 gram snijbonen
1 kilo aardappelen
1 rookworst
250 gram spekblokjes
zout
peper
nootmuskaat
mosterd
Bereiding:
Kook de witte bonen gaar
Kook de snijbonen en de aardappelen
Bak de spekblokjes uit
Breng de worst aan de kook
En laat 20 minuten in het water tegen de kook aan staan
Stamp de gare aardappelen tot puree
Doe de snijbonen en de spekblokjes erbij
Voeg eventueel wat boter en warme melk erbij
Roer tenslotte de gekookte witte bonen erdoor
Breng op smaak met peper en zout
Snij de worst in plakjes
Serveer de blote billetjes in het gras met de plakjes warme worst
En een lepel mosterd
Kook de snijbonen en de aardappelen
Bak de spekblokjes uit
Breng de worst aan de kook
En laat 20 minuten in het water tegen de kook aan staan
Stamp de gare aardappelen tot puree
Doe de snijbonen en de spekblokjes erbij
Voeg eventueel wat boter en warme melk erbij
Roer tenslotte de gekookte witte bonen erdoor
Breng op smaak met peper en zout
Snij de worst in plakjes
Serveer de blote billetjes in het gras met de plakjes warme worst
En een lepel mosterd
2 reacties:
Ik heb er nooit van gehouden. Oudste dochter wel, ik kocht wel eens een potje voor haar!
Ziet er mooi uit zo,en alleen de naam al!!
Leuk!
Groetjes Thea
Ja dat klopt Thea....De naam is geinig..
Ik ben zelf niet zo dol op snijbonen..(eet ze wel hoor)
Maar met gesneden spercieboontjes kan het ook wel..
(het enigste wat ik echt niet te pruimen vind is postelein)
Groetjes..
Jeanne
Een reactie posten