Cranberry Turtle Bar
Weer een receptje wat ik van Closet Cooking heb meegenomen
Kevin heeft heerlijke pompoen recepten
En die vertaal ik dan voor jullie (met toestemming hoor)
Ik vraag altijd of het mag en de bron vermeld ik erbij
Is wel zo eerlijk vind ik....
En ik probeer de receptjes vaak zelf eerst uit
Als je van muesli repen houd...vind je deze ook vast lekker
Kevin heeft heerlijke pompoen recepten
En die vertaal ik dan voor jullie (met toestemming hoor)
Ik vraag altijd of het mag en de bron vermeld ik erbij
Is wel zo eerlijk vind ik....
En ik probeer de receptjes vaak zelf eerst uit
Als je van muesli repen houd...vind je deze ook vast lekker
Ingredienten:
Voor de basis
2 cups meel
1/2 cup lichte bruine suiker
1/2 theelepel zout
3/4 cup koude ongezouten boter (in blokjes)
Voor de basis
2 cups meel
1/2 cup lichte bruine suiker
1/2 theelepel zout
3/4 cup koude ongezouten boter (in blokjes)
Voor de topping:
+ 1 cup ongezouten boter
1 2/3 cups suiker
1/4 cup licht corn syrup
1/2 theelepel zout
1 1/2 cups fresh or frozen cranberries
1 theealepel vanille extract
3 cups pecan nootjes (In koekepan geroosterd en fijn gehakt)
1/2 cup goeie chocolade (fijngehakt)
+ 1 cup ongezouten boter
1 2/3 cups suiker
1/4 cup licht corn syrup
1/2 theelepel zout
1 1/2 cups fresh or frozen cranberries
1 theealepel vanille extract
3 cups pecan nootjes (In koekepan geroosterd en fijn gehakt)
1/2 cup goeie chocolade (fijngehakt)
Bereiding:
Doe het meel,suiker en zout in de foodprocessor
Mix alles door elkaar
Doe de boter erbij en mix tot je erwt grootte klonten hebt
Doe bakpapier in een langwerpig bakblik en smeer het in met boter
Doe het mengsel in het bakblik
Druk het deeg aan en bak in voorverwarmde oven (160 Celsius) tot het goudbruin is
Haal uit de oven en laat afkoelen (haal het dan uit het bakblik)
Doe het meel,suiker en zout in de foodprocessor
Mix alles door elkaar
Doe de boter erbij en mix tot je erwt grootte klonten hebt
Doe bakpapier in een langwerpig bakblik en smeer het in met boter
Doe het mengsel in het bakblik
Druk het deeg aan en bak in voorverwarmde oven (160 Celsius) tot het goudbruin is
Haal uit de oven en laat afkoelen (haal het dan uit het bakblik)
Smelt de cup boter in een pan
Doe de suiker, corn syrupen zout erbij en breng aan de kook
Laat pruttelen tot een goudbruine kleur (op suiker thermometer 120 celsius)
Mix de cranberries erin en breng weer tot 120 celsius
Laat even sudderen
Haal dan van vuur en doe de pecan nootjes en de vanille erin
Roer vlug door en smeer de massa bovenop het afgekoelde deeg
Laat goed koud worden en snij in stukken
Verwarm de chocolade au bain marie en druppel over de cranberrie en pecannootjes
laat afkoelen
Doe de suiker, corn syrupen zout erbij en breng aan de kook
Laat pruttelen tot een goudbruine kleur (op suiker thermometer 120 celsius)
Mix de cranberries erin en breng weer tot 120 celsius
Laat even sudderen
Haal dan van vuur en doe de pecan nootjes en de vanille erin
Roer vlug door en smeer de massa bovenop het afgekoelde deeg
Laat goed koud worden en snij in stukken
Verwarm de chocolade au bain marie en druppel over de cranberrie en pecannootjes
laat afkoelen
0 reacties:
Een reactie posten