Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Cranberry Turtle Bar

Photobucket
Cranberry Turtle Bar
Weer een receptje wat ik van Closet Cooking heb meegenomen
Kevin heeft heerlijke pompoen recepten
En die vertaal ik dan voor jullie (met toestemming hoor)
Ik vraag altijd of het mag en de bron vermeld ik erbij
Is wel zo eerlijk vind ik....
En ik probeer de receptjes vaak zelf eerst uit
Als je van muesli repen houd...vind je deze ook vast lekker
Ingredienten:
Voor de basis

2 cups meel
1/2 cup lichte bruine suiker
1/2 theelepel zout
3/4 cup koude ongezouten boter (in blokjes)

Voor de topping:
+ 1 cup ongezouten boter
1 2/3 cups suiker
1/4 cup licht corn syrup
1/2 theelepel zout
1 1/2 cups fresh or frozen cranberries
1 theealepel vanille extract
3 cups pecan nootjes (In koekepan geroosterd en fijn gehakt)
1/2 cup goeie chocolade (fijngehakt)

Bereiding:
Doe het meel,suiker en zout in de foodprocessor
Mix alles door elkaar
Doe de boter erbij en mix tot je erwt grootte klonten hebt
Doe bakpapier in een langwerpig bakblik en smeer het in met boter
Doe het mengsel in het bakblik
Druk het deeg aan en bak in voorverwarmde oven (160 Celsius) tot het goudbruin is
Haal uit de oven en laat afkoelen (haal het dan uit het bakblik)
Smelt de cup boter in een pan
Doe de suiker, corn syrupen zout erbij en breng aan de kook
Laat pruttelen tot een goudbruine kleur (op suiker thermometer 120 celsius)
Mix de cranberries erin en breng weer tot 120 celsius
Laat even sudderen
Haal dan van vuur en doe de pecan nootjes en de vanille erin
Roer vlug door en smeer de massa bovenop het afgekoelde deeg
Laat goed koud worden en snij in stukken
Verwarm de chocolade au bain marie en druppel over de cranberrie en pecannootjes
laat afkoelen


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten