Tomaten Ketchup
In ons gezin word veel ketchup gebruikt....
Dirk eet het bij een hoop dingen..
Dus eens zelf geprobeerd om ketchup te maken,
Het resultaat was een frisse ketchup die zeker een blijvertje is
Zelfgemaakte Ketchup
(1 cup = ca 230 gram)
Ingredienten:
1 blik gepelde tomaten (450 gram)
1/4 cup appelazijn
1/2 cup donkere bruine suiker
1/2 theelepel mosterdpoeder
1/2 theelepel zeezout
1/2 theelepel knoflookzout
1/2 theelepel allspice
1/2 theelepel smoked paprika
Bereiden:
Doe alle ingredienten in een pan
Laat op medium hitte aan de kook komen
Roer af en toe en laat 15 minuten koken
Tot het is ingekookt tot een dikke massa
Gebruik een spatdeksel en haal de pan van het vuur om te roeren
Laat afkoelen voor het serveren
Bewaar in de koelkast in een afgesloten pot
TIP:
Je kunt de ketchup ook pittiger maken door chilipeper toe te voegen.
0 reacties:
Een reactie posten