Gevulde Eieren of Devil`s Eggs
Zo worden ze genoemd o.a. in Amerika en Engeland
En er worden ware juweeltjes van gemaakt
De vulling in een spuitzak en mooie torentjes op het eitje spuiten
maakt het wel zo aantrekkelijk en een mooi gezicht
Heb je veel eieren over met Pasen...
Of wil je een schaal met gevulde eieren maken?
Dan zijn hier enige ideeen voor de vulling
Basisrecept.
Prik een gaatje in de bolle kant van het ei
Zet de eieren op met koud waterBeweeg de eerste 2 minuten de eieren zodat de dooiers mooi in het midden komen
Laat 10 minuten koken
Pellen en halveren en de dooiers eruit halen.
Eigeel fijnprakken met mayonaise.
De ingredienten toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Koud wegzetten.
De ei(wit) helften een dun plakje aan onderkant wegsnijden
Zodat de eitjes blijven staan
Vullingen:
Met tonijn en olijven:
50 gr.gepureerde tonijn door het eimengsel doen
Met een plakjes olijf garneren.
Met ansjovis:
4 fijngehakte ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes door het eimengsel doen.
Garneer met een opgerolde stukje ansjovis.50 gr.grofgehakte garnalen
1 theelepel dille en een beetje citroensap door het eimengsel roeren
Met een garnaal garneren.Met rauwe ham:
50 gr.fijngehakte ham
1 eetlepel gesnipperde bieslook door het eimengsel
Met aspergepunten garneren.50 gr.gorgonzola fijnprakken en met eimengsel mengen.
Versier het met een reepje tomaat.
Met kruiden:
2 eetlepels gehakte kruiden (Peterselie,bieslook,basilicum,kervel)1 eetlepel zeer fijngesneden sjalotje en wat mosterd door het eimengsel mengen.
Versier het met kervel
1 eetlepel geraspte kaas
1 eetlepel ontvelde en fijngesneden tomaat met eimengsel mengen.
Garneer met basilicum.
Met gerookte forel:
50 gr.gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel mengen.Garneer met peterselie.
50 gr.gerookte zalm fijnsnijden en samen met citroensap en dille bij het eimengsel doen.
Garneer met tuinkers.
Met kaviaar of zalmeitjes:
Het basisrecept in het ei spuiten en garneren met kaviaar of zalmeitjes.
Bron: foto`s Internet
1 reacties:
Hallo Jeanne,
Wat een heerlijke recepten heb je de laatste tijd weer geplaatst. Ben een tijdje niet on-line geweest en heb duidelijk het een en ander gemist. Ga je zeker weer regelmatig volgen, want je recepten zijn super.
Nog een fijne tweede paasdag en groetjes van
Ini
Een reactie posten