Om de hoek loert de ijstijd.....
En je kunt er niet genoeg van in huis hebben
Daarom dit recept van rum rozijnen yoghurt ijs
Gevonden op het blog van Hannah Kaminsky van Bittersweet
Gevonden op het blog van Hannah Kaminsky van Bittersweet
Ziet het er niet appetijtelijk uit......
Wil je dit ijs maken trek er dan minstens 2 dagen voor uit.
Begin de eerste dag vroeg met het uitlekken van de yoghurt
Dan kun je s`middags het mengsel klaar maken om een nacht te laten "rijpen" in de koelkast
Wil je dit ijs maken trek er dan minstens 2 dagen voor uit.
Begin de eerste dag vroeg met het uitlekken van de yoghurt
Dan kun je s`middags het mengsel klaar maken om een nacht te laten "rijpen" in de koelkast
3 cups yoghurt
2/3 cup suiker
2/3 cup rozijnen
3 Eetlepels donkere rum
2 Theelepels vanille extract
1/4 theelepel zout
Bereiden:
Leg in een vergiet een schone theedoek of kaasdoek
Zet het vergiet in een kom om het vocht op te vangen
Giet de yoghurt in het vergiet
Dek af met huishoudfolie
Zet weg voor minstens 8 uur,maar een nacht is beter
Zet de rozijnen in de rum en laat intrekken
Doe de uitgelekte yoghurt in een schaal
Doe de suiker, rum, rozijnen, vanille extract en zout bij de yoghurt
Mix alles goed door elkaar en dek af met huishoudfolie
Laat een nacht in de koelkast staan (ja nog eens)
De volgende morgen het mengsel laten draaien in de ijsmachine
Heeft het mengsel de goeie dikte dan gelijk serveren
Of bewaar in een luchtdichte doos in de vriezer
Haal het dan een 20 minuten voor gebruik uit de vriezer
Bron: Bittersweet
0 reacties:
Een reactie posten