Hot Dog Broodjes
Er zijn allerlei soorten broodjes, puntjes, bolletjes,stokbrood
Allerlei soorten buitenlandse broden
Heerlijk al die varieteiten....
maar hotdogbroodjes zijn toch nog moeilijk te krijgen
Een dun broodje waar je een heel worstje in kan doen
Dan zit er maar 1 oplossing op
Zelf maken
En als je gelijk een heel stel maakt
Kun je ze invriezen wat ook weer handig is
Ingredienten voor 9 broodjes
olijfolie om te smeren
3 a 4 cups bloem
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
2 theelepels instant gist
1/4 cup warm water
1 cup warme melk
1 eetlepel plantaardige olie
1 ei (geklopt met 1 eetlepel water)
sesamzaadjes of maanzaadjes
3 a 4 cups bloem
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
2 theelepels instant gist
1/4 cup warm water
1 cup warme melk
1 eetlepel plantaardige olie
1 ei (geklopt met 1 eetlepel water)
sesamzaadjes of maanzaadjes
Bereiden:
Olie een kom in met 1 a 2 eetlepels olijfolie
Zet even opzij
Mix in een kom 3 cups bloem, suiker, zout en gist
Zet de deeghaak op de mixer
Klop 1/4 cup water de melk en olie erbij tot alles goed is gemengd
Zet de mixer op lage snelheid
Voeg lepel voor lepel het bloemmengsel erbij tot het deeg een bal vormt
Kneed alles tot een elastisch deeg (5 a 7 minuten)
Maak een bal van het deeg en leg de bal in de geoliede kom
Draai de bol even om zodat de hele buitenkant met olie is bedekt
Doe huishoudfolie over de bovenkant van de kom en laat op warme plek rijzen
ca 45 minuten a 1 uur
Leg de bol op een ingevet werkblad en verdeel het in 9 gelijke stukken
Rol er een bal van en rol ze in langwerpige broodjes van ca 12 cm
Maak de broodjes ietsjes plat
Leg bakpapier op een bakplaat en leg de broodjes naast elkaar op het blik
Ze mogen elkaar net niet raken
Bedek met schone theedoek
Zet ze warm weg en laat rijzen tot dubbele volume (ca 45 minuten)
Zet even opzij
Mix in een kom 3 cups bloem, suiker, zout en gist
Zet de deeghaak op de mixer
Klop 1/4 cup water de melk en olie erbij tot alles goed is gemengd
Zet de mixer op lage snelheid
Voeg lepel voor lepel het bloemmengsel erbij tot het deeg een bal vormt
Kneed alles tot een elastisch deeg (5 a 7 minuten)
Maak een bal van het deeg en leg de bal in de geoliede kom
Draai de bol even om zodat de hele buitenkant met olie is bedekt
Doe huishoudfolie over de bovenkant van de kom en laat op warme plek rijzen
ca 45 minuten a 1 uur
Leg de bol op een ingevet werkblad en verdeel het in 9 gelijke stukken
Rol er een bal van en rol ze in langwerpige broodjes van ca 12 cm
Maak de broodjes ietsjes plat
Leg bakpapier op een bakplaat en leg de broodjes naast elkaar op het blik
Ze mogen elkaar net niet raken
Bedek met schone theedoek
Zet ze warm weg en laat rijzen tot dubbele volume (ca 45 minuten)
Intussen de oven voor verwarmen op 200 graden
Voor het bakken de broodjes insmeren met het ei/watermengsel
Strooi er maanzaad of sesamzaadjes over
Bak ze 20 minuten goudbruin in de oven
Als de bovenkant te bruin word er folie overheen leggen
Haal de broodjes uit de oven en laat afkoelen op een rek
Strooi er maanzaad of sesamzaadjes over
Bak ze 20 minuten goudbruin in de oven
Als de bovenkant te bruin word er folie overheen leggen
Haal de broodjes uit de oven en laat afkoelen op een rek
Warm de worstjes even op
Snijd het broodje in de lengte door
Leg het worstje op het broodje
Leg het gehele broodje nog even onder de grill of zet in de oven
Ketchup, mayonaise of mosterd erover
En smullen maar
Tip:
Het is ook lekker om de worstjes met spek te omwikkelen en even te bakken
Dit kan ook met kaas
Laat dan onder de grill de kaas smelten of even in de oven
1 reacties:
Ik kom even langs om je fijne paasdagen te wensen jeanne.
Groetjes Ria B
Een reactie posten