Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Hot Dog Broodjes


Hot Dog Broodjes

Er zijn allerlei soorten broodjes, puntjes, bolletjes,stokbrood
Allerlei soorten buitenlandse broden
Heerlijk al die varieteiten.... 
maar hotdogbroodjes zijn toch nog moeilijk te krijgen
Een dun broodje waar je een heel worstje in kan doen
Dan zit er maar 1 oplossing op
Zelf maken
En als je gelijk een heel stel maakt
Kun je ze invriezen wat ook weer handig is

Ingredienten voor 9 broodjes

olijfolie om te smeren
3 a 4 cups bloem
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
2 theelepels instant gist
1/4 cup warm water
1 cup warme melk
1 eetlepel plantaardige olie
1 ei (geklopt met 1 eetlepel water)
sesamzaadjes of maanzaadjes

Bereiden:

Olie een kom in met 1 a 2 eetlepels olijfolie
Zet even opzij
Mix in een kom 3 cups bloem, suiker, zout en gist
Zet de deeghaak op de mixer
Klop 1/4 cup water de melk en olie erbij tot alles goed is gemengd
Zet de mixer op lage snelheid
Voeg lepel voor lepel het bloemmengsel erbij tot het deeg een bal vormt
Kneed alles tot een elastisch deeg (5 a 7 minuten)
Maak een bal van het deeg en leg de bal in de geoliede kom
Draai de bol even om zodat de hele buitenkant met olie is bedekt
Doe huishoudfolie over de bovenkant van de kom en laat op warme plek rijzen
ca 45 minuten a 1 uur
Leg de bol op een ingevet werkblad en verdeel het in 9 gelijke stukken
Rol er een bal van en rol ze in langwerpige broodjes van ca 12 cm
Maak de broodjes ietsjes plat
Leg bakpapier op een bakplaat en leg de broodjes naast elkaar op het blik
Ze mogen elkaar net niet raken
Bedek met schone theedoek
Zet ze warm weg en laat rijzen tot dubbele volume (ca 45 minuten)
Intussen de oven voor verwarmen op 200 graden
Voor het bakken de broodjes insmeren met het ei/watermengsel
Strooi er maanzaad of sesamzaadjes over
Bak ze 20 minuten goudbruin in de oven
Als de bovenkant te bruin word er folie overheen leggen
Haal de broodjes uit de oven en laat afkoelen op een rek

Warm de worstjes even op
Snijd het broodje in de lengte door
Leg het worstje op het broodje
Leg het gehele broodje nog even onder de grill of zet in de oven
Ketchup, mayonaise of mosterd erover
En smullen maar



Tip:
Het is ook lekker om de worstjes met spek te omwikkelen en even te bakken
Dit kan ook met kaas
Laat dan onder de grill de kaas smelten of even in de oven

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Ria B zei

Ik kom even langs om je fijne paasdagen te wensen jeanne.
Groetjes Ria B

Populaire berichten