Kokosnoot Limoen Cake met Rumglazuur
Ingredienten:
Voor de cake
150 gram boter
1 grote limoen ( schil geraspt en het sap) 4 middelgrote eieren
1 eetlepel witte rum
150 gram kristal suiker
1 theelepel vanille extract
120 gram geraspte kokos
140 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
voor de glazuur
200 gram cream cheese
5 eetlepels poedersuiker sap van 1 limoen
2 eetlepels rum
rasp van 1 limoen
dunne schijfjes limoen
of
kokosnoot schaafsel
Bereiden:
Verwarm de oven voor tot 180 graden celsius
Smelt de boter in een pannetje op laag vuurGebruik 1 lepel gesmolten boter om het bakblik (20 cm doorsnee) mee in te smeren
Gebruik beetje bloem om in te bloemen
Zet opzij
Klop de eieren met de suiker, rum en vanille extract tot een luchtig geheel
Schep de limoensap, rasp van de limoen, kokosnoot en boter erdoorVoeg de bloem en bakpoeder voorzichtig toe
Schep alles voor zichtig door
Doe in het bakblik en bak voor ca 40 minuten in de oven tot het goudbruin is en gaar
Haal uit de oven en laat afkoelen
Haal uit het bakblik als de cake volkomen koud is
Zet op een serveerschaal
Meng alle ingredienten voor de glazuur door elkaar
Mix ca 4 a 5 minuten tot een zachte glad geheelSchep het glazuur op de cake en maak met een vork een patroon erin
Strooi de limoen rasp over de cake en glazuur
Versier desnoods nog met dunne schijfje limoen
of bestrooi de cake met kokos schaafsel
Bron:LiveJournaal
TIP van mij:
Wil je liever cupcakes maken i.p.v. een grote cakeZet hiervoor de cupcake vormpjes in een muffin vorm
Vul de cupcakesvormpjes 3/4 met deeg
En ca 30 a 40 minuten bakken in de oven
Prik even met een sate prikker of het cakeje gaar is
Haal uit de oven en laat afkoelen
Garneer met het glazuur en zet er een schijfje limoen op
0 reacties:
Een reactie posten