Lof Perzik Salade
Vandaag heb ik weer een heerlijke salade opgezocht
Een zomerse salade.
Op het moment zijn er nog geen perziken
Maar niets houd je tegen om met ander fruit te expirimenteren
Met meloen of rijpe peren......
De keuze is legio
Dat is het leuke van salades.
een handje van dit en een stukje van dat...
Zo kom je vaak tot de lekkerste salades
Deze salade is van Erin van Yummie Supper
Neem eens een kijkje op haar blog
Je vind er vele lekkere recepten
En klik je op de foto...
Dan kom je op haar site met schitterende food foto`s
Zeker de moeite waard om eens rond te kijken
Ik heb van Erin toestemming om het recept met haar prachtige foto op mijn bloggie te zetten
Thank you very much Erin.
Ingredienten:
3 witlof struikjes
3 roodlof struikjes 2 eetlepels perzikpuree
1 eetlepel ui (fijn gesnipperd)
1 eetlepel peterselie (fijn gehakt)
1/4 cup sherryazijn
3/4 cup olijf olie
1 1/2 pond rijpe perziken
1 eetlepel bieslook (gesnipperd)
2 cups rucola
1/2 cup geroosterde amandelen
Peper & zout
Haal de "kontjes" uit de lof
Haal de lofblaadjes los en halveer ze (niet noodzakelijk)Leg de blaadjes 5 minuten in een bak zout water
Haal ze uit de kom na 5 minuten en droog ze
Leg ze in een schone schaal
Doe in een kleinere kom de perzikpuree, ui, peterselie en azijn
Klop alles goed doorGiet onder het kloppen de olie erbij
Snij de perziken in 4 en snij er plakken van
Maak 1/4 cup perziken in kleine stukjesDoe deze bij de vinaigrette en breng op smaak met peper & zout
Druppel de helft van de dressing over de lofblaadjes
Hussel het voorzichtig even door met de rucola en perzik
Doe de salade op een schaal
Garneer met de amandelen en de bieslookDruppel nog wat dressing erover en geef de rest er apart in mooi kommetje bij
TIP:Voor perzikpuree een perzik met een schepje suiker koken tot de perzik zacht is
Pureer het met mixer of wrijf het door een zeef
Het is ook lekker om de perziken eerst te roosteren in de grillpan
Bron: Yummiesupper
0 reacties:
Een reactie posten