Parmesaans Aardappelbrood
Dit brood kwam ik tegen op het blog van The Partial Ingredients
En het lijkt me een heel erg lekker en smeuig brood
Lijkt me lekker bij uiensoep of italiaanse tomatensoep....
1 en 1/2 cup aardappel (gekookt)
2 eetlepels boter (kamertemperatuur)1 cup melk (kamertemperatuur)
1 eetlepel droge gist
1 eetlepel suiker tbsp sugar
1 theelepel zout
1/2 cup water
4 1/2 cups bloem (voor brood)
Olijf olie
1 cup Parmesaanse kaas (geraspt)
1 ei (los geslagen + 2 eetlepels water)
Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes
Was ze en kook ze gaar in klein pannetjeDoe in grote kom als ze gaar zijn en stamp ze fijn
Roer de boter en de melk er doorheen
Voeg de gist en suiker toe en laat 10 minuten staan
Voeg het zout, water en 3 cups bloem toe
Mix tot een zacht deeg
(voeg desnoods water toe indien nodig)
Voeg de parmezaanse kaas toe
Voeg per keer 1/4 cup van de overige bloem toe
Leg de deegbol op een bebloemd werkblad en Kneed het tot een elastisch geheel (5 a 7 minuten)
Voeg desnoods nog beetje water toe
Smeer de schone kom in met beetje olie
Leg de bol deeg erin
Dek af met huishoudfolie en laat 60 minuten rijzen tot dubbel volume
Kneed nog even kort door
Halveer het deeg in 2 en vorm 2 broden
Leg de broden op een met bakpapier bedekt bakblik wat met bakpapier is bekleed en ingevet met olie
Leg er luchtig een schone theedoek over en laat de broden rijzen (45 minuten)
Plaats de broden in een voorverwarmde oven (180 graden celsius)en bak ze 30 a 40 minuten tot ze goudbruin zijn
Leg ze op een rek om af te koelen.
Bron: The Partial Ingredients
3 reacties:
Hallo Jeanne,
Dit lijkt me echt een heerlijk recept. Doe hier bij jou echt veel leuke ideëen op voor de high-tea. Die geef ik regelmatig met een goede vriendin van mij. Volgende week weer een, dus ik ga maar weer eens lekker neuzen in je recepten.
Groetjes,
Ini
Lekker Ini
Ik moet toch eens jou kant opkomen dan.
Op m`n andere website (Smulpaapje) staat een heel artikel over high tea en recepten speciaal daarvoor.
Misschien vind je daar ook nog wat.
Groetjes en fijn weekend.
Jeanne
Oei oei oei, wat een lekker recept zeg. Wat jammer dat die kaas voor mij te zout is. Eens even rekenen of ik hem toch kan maken als ik het zout weglaat...
Krijg altijd zo'n honger op jouw site :-) Leuk trouwens dat je nu ook op FB bent...
Een reactie posten