Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Pate met Pistachenootjes



Pate met Pistachenootjes

Heerlijk...Pate met grof boerenbruin brood
Daar word je toch vrolijk van
Deze pate is ook heerlijk bij een borrel
Stukje stokbrood erbij en augurkjes
Misstaat ook niet op een tapas avondje


Recipe from “Cuisine Rapide” by Pierre Franey and Bryan Miller

Ingredienten:

1 eetlepel boter
1/2 cup lenteuitjes
250 gram kalfslever (in stukjes)
1/4 theelepel droge tijm
1/2 laurierblad (verkruimeld)
250 gram gekookte ham (in blokjes)
375 gram kalfsvlees (in blokjes)
500 gram hamlappen (in stukjes)
1/2 cup pistachenootjes (fijn gehakt)
1/8 theelepel all spice
1/8 theelepel kruidnagel
1/8 theelepel komijnpoeder
snufje kaneel
snufje cayenne peper
1/2 cup droge witte wijn
zout & peper

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Maak de boter heet in een koekenpan
Voeg de ui toe en bak even aan
Voeg de lever toe met de tijm
Roer steeds om het niet te laten aanbranden (ca 2 minuten)
Doe het kalfsvlees in de keukenmachine of blender
Maal het zo fijn als gehakt
Haal uit de processor of blender en doe in een grote schaal
Draai van het varkensvlees ook gehakt (iets grover)
Dit kan bij het kalfsvlees in de schaal
Doe de lever in de foodprocessor of blender en maal dit zo fijn mogelijk
Voeg dit toe bij het kalfs/varkensvlees mengsel
De ham en pistachenootjes toevoegen
Doe alle kruiderij bij elkaar en roer dit om
Doe het bij het vleesmengsel in de schaal
Giet de wijn erbij
Vermeng alles goed (niet met de machine dan word het te fijn)
Om te proeven of het goed gekruid is.....
neem je een klein bolletje en bak dat even in de koekenpan om en om
Voeg desnoods nog kruiden erbij
Doe in een vorm
Doe het mengsel in een patepot of vorm
Druk goed aan en dek af met aluminiumfolie
Doe kokend water in een diep bakblik
Zet de vorm erin en zet in de oven
Bak voor 1 en 1/2 uur
(zorg dat er kokend water in het bakblik blijft zitten)
Haal uit de oven en giet overtollig vet eraf


Serveer de pate met augurkjes
Warm of koud erg lekker
.

Bron : Melangery

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten