Pate met Pistachenootjes
Heerlijk...Pate met grof boerenbruin brood
Daar word je toch vrolijk van
Deze pate is ook heerlijk bij een borrel
Stukje stokbrood erbij en augurkjes
Misstaat ook niet op een tapas avondje
Recipe from “Cuisine Rapide” by Pierre Franey and Bryan Miller
Ingredienten:
1 eetlepel boter
1/2 cup lenteuitjes
250 gram kalfslever (in stukjes)
1/4 theelepel droge tijm
1/2 laurierblad (verkruimeld)
250 gram gekookte ham (in blokjes)
375 gram kalfsvlees (in blokjes)
500 gram hamlappen (in stukjes)
1/2 cup pistachenootjes (fijn gehakt)
1/8 theelepel all spice
1/8 theelepel kruidnagel
1/8 theelepel komijnpoeder
snufje kaneel
snufje cayenne peper
1/2 cup droge witte wijn
zout & peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Maak de boter heet in een koekenpan
Voeg de ui toe en bak even aan
Voeg de lever toe met de tijm
Roer steeds om het niet te laten aanbranden (ca 2 minuten)
Doe het kalfsvlees in de keukenmachine of blender
Maal het zo fijn als gehakt
Haal uit de processor of blender en doe in een grote schaal
Draai van het varkensvlees ook gehakt (iets grover)
Dit kan bij het kalfsvlees in de schaal
Doe de lever in de foodprocessor of blender en maal dit zo fijn mogelijk
Voeg dit toe bij het kalfs/varkensvlees mengsel
De ham en pistachenootjes toevoegen
Doe alle kruiderij bij elkaar en roer dit om
Doe het bij het vleesmengsel in de schaal
Giet de wijn erbij
Vermeng alles goed (niet met de machine dan word het te fijn)
Om te proeven of het goed gekruid is.....
neem je een klein bolletje en bak dat even in de koekenpan om en om
Voeg desnoods nog kruiden erbij
Doe in een vorm
Doe het mengsel in een patepot of vorm
Druk goed aan en dek af met aluminiumfolie
Doe kokend water in een diep bakblik
Zet de vorm erin en zet in de oven
Bak voor 1 en 1/2 uur
(zorg dat er kokend water in het bakblik blijft zitten)
Haal uit de oven en giet overtollig vet eraf
Warm of koud erg lekker
.
Bron : Melangery
0 reacties:
Een reactie posten