Ingredienten:
3 citroenen (liefst onbespoten)
2 cups suiker
1 1/2 cups water
1/4 cup suiker (om in te rollen)
Bereiden:
Was de citroenen goed
Droog ze met keukenrol
Snijd de citroenen in dunne schijfjes
Haal de pitten eruit
Verhit 2 cups suiker met het water
Breng aan de kook en zet het vuur lager
Laat zachtjes sudderen tot de suiker is opgelost
Voeg de citroenschijfjes toe en zet het vuur laag laat de citroenschijfjes sudderen voor 1 uur
Draai de citroenschijfjes ieder 15 minuten om,
Haal de schijfjes uit de siroop en leg ze op bakpapier
Laat ze 24 uur met rust
Na de 24 uur rol je de schijfjes door de 1/4 cup suiker
Bewaar ze in de koelkast in een doos met bakpapier tussen elke laag.( zo plakken ze niet aan elkaar...
Je kunt nu de stukjes citroen nog voor de helft met chocolade bedekken
Smelt hiervoor de chocolade au bain marie of in de magnetron
Doop de helft van de schijfjes er
Laat ze drogen op bakpapier
Bron:Went Here 8 This
TIP:
Zet het suikerstroopje met de citroenschijfjes op het laagste vuur
Als de siroop te dik word kun je beetje water toevoegen
Hoe dikker de citroenschijfjes hoe langer het duurt voor ze goed zijn
De schijfjes zijn goed als het midden doorzichtig is geworden en de schil zacht
De schijfjes zijn plakkerig voordat je ze door de suiker rolt.
Het achter gebleven suikerstroopje kun je gebruiken op ijs, pannekoeken pudding of yoghurt.....
Hieronder nog een filmpje hoe je ze maakt
.
0 reacties:
Een reactie posten