Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Candied Lemon Slices



Gesuikerde Citroen

Ingredienten:

3 citroenen (liefst onbespoten)
2 cups suiker
1 1/2 cups water
1/4 cup suiker (om in te rollen)
10 stukjes gesmolten chocolade (optioneel)



Bereiden:

Was de citroenen goed
Droog ze met keukenrol
Snijd de citroenen in dunne schijfjes
Haal de pitten eruit
Verhit 2 cups suiker met het water
Breng aan de kook en zet het vuur lager
Laat zachtjes sudderen tot de suiker is opgelost
Voeg de citroenschijfjes toe en zet het vuur laag laat de citroenschijfjes sudderen voor 1 uur
Draai de citroenschijfjes ieder 15 minuten om,
Haal de schijfjes uit de siroop en leg ze op bakpapier
Laat ze 24 uur met rust
Na de 24 uur rol je de schijfjes door de 1/4 cup suiker
Bewaar ze in de koelkast in een doos met bakpapier tussen elke laag.( zo plakken ze niet aan elkaar...



Je kunt nu de stukjes citroen nog voor de helft met chocolade bedekken
Smelt hiervoor de chocolade au bain marie of in de magnetron
Doop de helft van de schijfjes er
Laat ze drogen op bakpapier



TIP:
Zet het suikerstroopje met de citroenschijfjes op het laagste vuur
Als de siroop te dik word kun je beetje water toevoegen
Hoe dikker de citroenschijfjes hoe langer het duurt voor ze goed zijn
De schijfjes zijn goed als het midden doorzichtig is geworden en de schil zacht
De schijfjes zijn plakkerig voordat je ze door de suiker rolt.
Het achter gebleven suikerstroopje kun je gebruiken op ijs, pannekoeken pudding of yoghurt.....


Hieronder nog een filmpje hoe je ze maakt
.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten