Cheesecake IJs met Amarene Kersen
Voor deze cheesecake ijscream hoef je geen ijsmachine te hebben
Haal het ijs van te voren uit de vriezer dan kun je het makkelijk scheppen
Je kunt het ijs natuurlijk in de ijsmachine maken
Wacht dan tot het ijs smeuig gedraaid is en doe dan in het cakeblik zoals in het recept staat aangegeven.
Het recept voor amarenekersen maken staat ook op het bloggie
Ingrediënten
250 gram naturel roomkaas
1 blik gecondenseerde melk - 400 gr
200 ml slagroom
1 vanillestokje
250 gram Amarena-kersen - of ander fruit op siroop
25 gram jodenkoeken of andere koekjes
Bereiden:
Doe de roomkaas samen met de gecondenseerde melk, slagroom en vanillemerg in de kom van de keukenmachine en klop tot een klontvrij en romig ijsbeslag.
Pureer ondertussen de Amarena-kersen met een staafmixer en verkruimel de jodenkoeken.
Schenk de helft van de ijsmix in een cakeblik en schep hier de helft van de Amarena-puree en verkruimelde jodenkoeken op.
Schenk de rest van het ijsbeslag in de cakevorm, gevolgd door de rest van de Amarena-puree en jodenkoeken.
Maak met behulp van een satéprikker een swirl van de Amarena-puree door het ijsbeslag en laat het ijs opstijven in de vriezer.
Bron:Oh My Foodness
0 reacties:
Een reactie posten