Pitah met Koftas
Ingredienten:
1 pond runder gehakt
2 knoflookteentjes
3/4 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
1 & 1/2 theelepel gedroogde tijm
2 eetlepels gedroogde oregano
1 kleine citroen (zeste en sap van halve citroen)
1/4 theelepel gemberpoeder
Verder nog Tzatziki saus
Pitah brood
Ui
Sla
Tomaten
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Leg de houten stokjes in een bak water
Mix in een kom alle kruiden voor de koftas
Voeg het gehakt toe en mix alles door elkaar
Gebruik je hand of een vork
Maak mooie balletjes van het gehakt ca. 9 a 10 stuks
Neem een houten sateprikker en steek in een balletje gehakt
Vorm er met je hand een soort worstje van
Leg ze op keukenpapier of een ovenschaal en braad ze ca 15 minuten
Tot ze bruin en gaar zijn....
(hangt van de warmte van je oven af)
Nu kun je de pitahbroodjes (verwarmen of naanbrood )
Snij ze open en beleg ze met sla, tomaat, ui,
Leg 2 stokjes met kofta op
Schep er de tzatziki over....
TIP:
Je kunt ook kippen, kalkoen, varkens of lamsgehakt gebruiken
Oragano kun je vervangen doot marjoraan en basilicum
Hieronder nog enkele ideetjes waar de koftas lekker bij smaken
Gepekelde chilies smaken ook lekker bij de vulling
Salsa of pico de Gallo
Knoflooksaus i.p.v. tzatzikisaus
Op een bedje van couscous
Parmezaanse geroosterde aardappeltjes met Griekse salade
Bron: Happy Food Stube
0 reacties:
Een reactie posten