Gegrilde Perziken met Vanilleboter en Tijm met Bruine Suiker
Een heerlijk zomers receptje
Zo makkelijk te maken en zo yummie...
Als de kooltjes van de bbq bijna zijn gedooft
Leg je het pakketje tussen een paar nog brandende kooltjes
Je kunt dit recept ook met appels of pruimen maken.
Ingredienten:
4 rijpe perziken
50 gram ongezouten zachte boter
1 vanillestokje (in de lengte gehalveerd)
2 eetlepels bruine suiker
Zeste van 1/2 citroen
4 takjes tijm
Bereiden:
Halveer de perziken en haal de pit eruit
Leg de perziken met de snijkant naar boven op een dubbelle laaf alufolie
(groot genoeg om de perziken als pakketje in te pakken)
Doe de boter in een kom,
Schraap de vanillemerg uit het stokje en doe bij de boter
Voeg ook de suiker en de cotroenzeste toe
Mix alles goed door
Schep een beetje van het mengsel in de holtes van de perzik
Leg de tijm takjes erop en het gespleten vanillestokje
Maak een pakketje van de perziken
Leg de pakketjes in het zachte vuur
(de perziken moeten zachtjes garen)
Bak ze in 20 a 25 minuten en draai het pakketje af en toe om (klokwijs)
Haal het pakketje uit het vuur en maak open en controleer of ze goed zijn
Anders nog even inpakken en terug op het vuur.
Serveer de perziken warm met de saus uit het pakketje
Doe er wat geslagen room bij indien je dat lekker vind of creme fraiche
Je kunt dit ook in de oven bereiden......
Doe de perziken dan in een ovenschaal en dek af met folie
Bron: House en Garden Nieuwsbrief
A recipe from River Cottage Handbook No.17: Outdoor Cooking by Gill Meller (Bloomsbury Publishing).
0 reacties:
Een reactie posten