Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Citroen Thee Cake


Citroen Thea Cake

Een plakje cake is altijd lekker
Niet alleen bij een kopje thee
Smaakt altijd lekker, en de citroenschijfjes bovenop geven er nog iets feestelijks aan.

Ingredienten:
  
1 & 1/2 cup bloem
2 theelepels bakpoeder
1 snufje zout
3/4 theelepels gemalen kurkuma
1 cup suiker plus 2 eetlepels om over de cake te strooien voor het bakken)
2 eetlepels citroenzest
2 eetlepels vers citroensap
3/4 cup zure room
2 grote eieren
1/2 cup zoute boter (gesmolten)
1 dun geneden citroen
Geslagen room

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 gradem celsius
Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier
Laat aan beide zijden over het blik hangen.
Doe de bloem, bakpoeder, zout en kurkuma in een kom
Hussel door elkaar
In een andere kom doe je de suiker, citroenzest en hussel even door
Wrijf de citroenzest door de suiker dat het goed verdeeld is
Voeg de zure room, eieren, citroensap toe en mix het door elkaar
Voeg de natte ingredienten bij de droge ingredienten
Roer tot de bloem is opgenomen door het mengsel
Voeg de gesmolten boter toe en mix goed door
Giet het mengsel in de cakevorm
Maak de bovenkant glad met een spatel
Leg er de plakjes citroen op en besprenkel het met suiker
Bak voor 50 a 60 minuten tot de cake gaar is
 (prik even met sateprikker in het midden, de prikker moet droog zijn.)
En de citroenschijfjes gecarameliseerd
Laat de cake afkoelen voor je het uit het bakblik haalt
Serveer met geslagen room 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten