Citroen Thea Cake
Een plakje cake is altijd lekker
Niet alleen bij een kopje thee
Smaakt altijd lekker, en de citroenschijfjes bovenop geven er nog iets feestelijks aan.
Ingredienten:
1 & 1/2 cup bloem
2 theelepels bakpoeder
1 snufje zout
3/4 theelepels gemalen kurkuma
1 cup suiker plus 2 eetlepels om over de cake te strooien voor het bakken)
2 eetlepels citroenzest
2 eetlepels vers citroensap
3/4 cup zure room
2 grote eieren
1/2 cup zoute boter (gesmolten)
1 dun geneden citroen
Geslagen room
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 gradem celsius
Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier
Laat aan beide zijden over het blik hangen.
Doe de bloem, bakpoeder, zout en kurkuma in een kom
Hussel door elkaar
In een andere kom doe je de suiker, citroenzest en hussel even door
Wrijf de citroenzest door de suiker dat het goed verdeeld is
Voeg de zure room, eieren, citroensap toe en mix het door elkaar
Voeg de natte ingredienten bij de droge ingredienten
Roer tot de bloem is opgenomen door het mengsel
Voeg de gesmolten boter toe en mix goed door
Giet het mengsel in de cakevorm
Maak de bovenkant glad met een spatel
Leg er de plakjes citroen op en besprenkel het met suiker
Bak voor 50 a 60 minuten tot de cake gaar is
(prik even met sateprikker in het midden, de prikker moet droog zijn.)
En de citroenschijfjes gecarameliseerd
Laat de cake afkoelen voor je het uit het bakblik haalt
Serveer met geslagen room
0 reacties:
Een reactie posten