Gebakken Cajun Aardappeltjes
Lekker gebakken piepertjes.....
Hoe vaak heb jij gebakken aardappeltjes gemaakt en met een papperig aardappel husseltje bleef zitten
Dat is mij best vaak gebeurd
Maar ik heb daar al heel lang geen last meer van
Omscheppen is vaak de boosdoener
Laat de aardappeltjes met rust tot ze echt een bruin korstje hebben aan de onderkant
Draai ze dan pas om
Doe niet teveel aardappeltjes te gelijk in de koekenpan dat word ook vaak niks
Of bak rauwe aardappelen aan in de koekenpan en doe ze dan in de ovenschaal in de oven
Keer ze halverwege om....
Of zet een ovenplaat met opstaande rand op het vuur en doe daar olie in.
Laat heet worden en doe daar de beetgaar gekookte aardappeltjes in.
Hussel ze even om en zet de bakplaat dan in de hete oven
Kom er verder niet aan en laat ze bruinen...
Deze piepertjes zijn lekker gekruid
Heerlijk met sla en een kippenpootje
Ingredienten:
3 pond stevige aardappeltjes (in partjes of plakjes)
3 eetlepels olijfolie
1 ½ theelepel zout
¾ theelepel peper
¾ theelepel paprika
½ theelepel chili poeder
3 theelepel butter
Peterselie (fijn gehakt)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe de aardappelschijfjes in een kom
Doe de olijfolie erbij en hussel goed door
de aardappeltjes moeten allemaal met de olijfolie in contact komen
Doe in een andere kom de kruiden en hussel ze goed doorelkaar
Strooi over de aardappeltjes en mix het goed door.
Doe de boter in een grote koekenpan en verwarm dit op halfhoog vuur
Voeg de aardappeltjes toe en kook ze ca 7 a 10 minuten
Roer af en toe
Doe de aardappeltjes in een ruime ovenschaal en zet ze in de voorverwarmde oven voor 20 a 30 minuten
Draai de aardappeltjes halverwege voorzichtig om.
Als ze mooi bruin en gaar zijn de peterselie erover strooien en gelijk serveren.
0 reacties:
Een reactie posten