Geroosterde Broodkruimels met Pasta en Parmezaanse Kaas
Deze Spaghetti met geroosterde broodkruimels is een vlugge en simpel recept
Die in enige minuten op tafel kan staan....
Met wat toevoegingen een maaltijd met groente erbij
Ingredienten:
1 pond (450-500 grams) spaghetti pasta
1/4 cup olijfolie
2 & 1/2 cups broodkruimels
1-2 knoflookteentjes (uit de knijper)
vers gemalen zwarte peper
Zout (indien nodig)
1 cup peterselie (fijn gehakt)
8-10 Blaadjes basilicum (fijn gehakt) (optioneel)
2 eetlepels parmezaanse kaas
Bereiden:
Rooster de broodkruimels in een koekepan met de olijfolie op halfhoog vuur
Blijf roeren tot de broodkruimels mooi bruin zijn (10 minuten)
Zet het vuur laag en doe de knoflook, zout en peper toe en hussel dit samen nog een minuutje of 2
Haal van het vuur
Kook intussen de pasta in een pan met zout water
Laat goed uitlekken (hou wat kookvocht apart)
Voeg de peterselie, basilicum en de parmezaanse kaas toe....
Giet er desnoods wat van het kookvocht over.
TIP:
Hou in gedachten dat er geen saus bijzit
De broodkruimels absorberen de olie...
Je kunt wat van het kookvocht erover gieten om het smeuiger te maken.
Je kunt zelf nog groente toevoegen als je dat perse wil (spercieboontjes en broccoli smaken er goed bij)
Of nog iets van de hieronder genoemde ingredienten.
Een kop walnoten door de broodkruimels is ook erg lekker
Of 2 ansjovis filet even smelten in de olijfolie voor je de broodkruimels toevoegt.
Je kunt brood in de keukenmachine malen..
chilivlokken zijn er ook lekker in.
Een gebakken eitje erop.
Bron: The Hungry Bites
0 reacties:
Een reactie posten