Bread & Butter Pudding
Broodschoteltje is de Hollandse benaming ...
Bread and Butter de Engelse of Amerikaanse benaming
Goed om oud brood in te verwerken
En je kunt er alle kanten mee op...
Mijn kids vonden appelmoes en rozijnen erg lekker...met veel kaneel
Maar er is zoveel wat je er in kunt verwerken
Wat dacht je van abrikozen, peren, craberry, banaan, chocolade
En dan met ijsbolletje of vanillesaus erbij
Of gebruik croissants of rozijnenbrood....
Ook leuk om in de kleine pannetjes te serveren
Een ouderwets gerechtje wat toch een ereplaatsje verdient
Dit is de luxe versie van het broodschoteltje
Maar je kunt de slagroom eruit laten en de melk verdubbelen...
Ingrediënten:
6 sneetjes witbrood (of casinobrood)
50 gram zachte roomboter6 eetlepels abrikozenjam
50 gram gewelde abrikozen, in reepjes
50 gram rozijnen
3 eieren
125 ml slagroom
125 ml melk
2 zakjes vanillesuiker
2 eetlepels suiker
nootmuskaat
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Sneetjes brood royaal bestrijken met boter en abrikozenjam en schuin doormidden snijden. Driehoekjes brood dakpansgewijs in ingevette ovenschaal leggen en abrikozen en rozijnen ertussen leggen.
In kom eieren schuimig kloppen. Slagroom, melk, vanillesuiker en suiker erdoor kloppen.
Eimengsel over brood in schaal schenken.
Bovenkant licht bestrooien met nootmuskaat.
In midden van oven broodpudding in 30-40 min. goudbruin en gaar bakken.
Warm of lauwwarm serveren.
0 reacties:
Een reactie posten