Caramel Perzik Broodjes
Deze sticky broodjes met perzik en caramel zijn zo verdwenen
Je hoeft deze niet te bewaren
Daar zijn ze veels te lekker voor
Ik kwam dit recept tegen bij Ruby van That is so Vegan
Mijn tip.......
Bak er maar een hele berg van.....:-)
Ingredienten voor de vulling:
2 cups verse perziken (ontpit en in stukjes)
1/4 cup bruine suiker
1/4 cup rum
1/2 theelepel kaneel
2 eetlepel water
2 eetlepel maizena
voor het deeg:
1 cup (soja)melk (warm)
24 gram droge gist
1 en 1/4 cup cakemeel
1 en 1/4 cup bloem
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
2 eetlepels suiker
1/4 cup appelmoes
Voor de caramelsaus
Bereiden:
Doe de perziken in een kom met de kaneel en bruine suiker
Hussel alles goed door
Doe de rum erbij
Zet op het vuur (halfhoog) en laat de sudderen(onder af en toe roeren) tot de perziken gaar zijn
Roer een papje van het water en de maizena
Voeg aan de perziken toe en laat even op het vuur dikker worden
Haal van het vuur en zet opzij.
Doe de warme soja melk in een warme kom
Strooi de gist er over
Laat 10 minuten staan
Doe de droge deegingredienten in een andere kom
Roer alles goed door
Als het gistmengsel goed is de appelmoes toevoegen
Roer goed om tot het vermengd is
Voeg de natte ingredienten bij de droge ingredienten en "vouw alles goed door elkaar
Leg het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed goed door tot een soepel deeg (2 a 3 minuten)
Is het deeg plakkerig voeg dan nog wat bloem toe Laat ca 5 a 10 minuten rusten
Rol het deeg uit tot een langwerpige deeglap
Rol het deeg op (zorg dat de vulling er niet uit loopt)
Leg de stukjes in een bakblik zodat de pan bedekt is
(je kunt ook een vierkant blik nemen....)
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Als de broodjes zijn gerezen kunnen ze gebakken worden
Zet ze in de oven voor ca 25 a 30 minuten tot ze goudbruin zijn
Haal ze uit de oven en laat 15 minuten afkoelen
Heerlijk voor een zomers ontbijtje in de tuin of op balcon
Maar ook niet mis bij de koffie
0 reacties:
Een reactie posten