Grand Marnier Pudding
voor 6 personen
Ingredienten:
1 eetlepel boter (zacht)
3/8 cup suiker + voor de ramekins
5 eetlepels bloem
rasp van 1 sinaasappel
3 eieren
1 cup karnemelk
3 eetlepels grand marnier
1/4 cup vers sinaasappelsap
geklopte gezoete slagroom
Geraspte sinaasappelschil voor garnering
3/8 cup suiker + voor de ramekins
5 eetlepels bloem
rasp van 1 sinaasappel
3 eieren
1 cup karnemelk
3 eetlepels grand marnier
1/4 cup vers sinaasappelsap
geklopte gezoete slagroom
Geraspte sinaasappelschil voor garnering
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Beboter 6 ramekins of vormpjes
Doe er suiker in en laat het langs de rand rollen
gooi de suiker uit het vormpje (de randen zijn nu bedekt met boter en suiker)
Mix in een kleine kom de suiker, bloem en sinaasappel rasp.
Klop in een grote kom de eidooiers,karnemelk, sinaasappelsap en de grandmarnier los
Klop de eiwitten tot zachte pieken
Roer het suiker/bloem mengsel in het karnemelk mengsel
"vouw" de eiwitten in 3en door het mengsel
Schep het beslag in de ramekins of vormpjes
Zet de vormpjes in een diep bakblik
Vul het bakblik met heet water tot de helft van de vormpjes
Bedek de pan helemaal met aluminiumfolie
Bak voor 15 minuten tot het deeg gaat rijzen
Haal de folie eraf en bak de puddingkjes nog 5 minuten
(de bovenkant begint net te bruinen)
Bak ze niet te lang
Laat de ramekins op een rek afkoelen tot warm
Beboter 6 ramekins of vormpjes
Doe er suiker in en laat het langs de rand rollen
gooi de suiker uit het vormpje (de randen zijn nu bedekt met boter en suiker)
Mix in een kleine kom de suiker, bloem en sinaasappel rasp.
Klop in een grote kom de eidooiers,karnemelk, sinaasappelsap en de grandmarnier los
Klop de eiwitten tot zachte pieken
Roer het suiker/bloem mengsel in het karnemelk mengsel
"vouw" de eiwitten in 3en door het mengsel
Schep het beslag in de ramekins of vormpjes
Zet de vormpjes in een diep bakblik
Vul het bakblik met heet water tot de helft van de vormpjes
Bedek de pan helemaal met aluminiumfolie
Bak voor 15 minuten tot het deeg gaat rijzen
Haal de folie eraf en bak de puddingkjes nog 5 minuten
(de bovenkant begint net te bruinen)
Bak ze niet te lang
Laat de ramekins op een rek afkoelen tot warm
TIP: Maak je de puddingkjes van tevoren
Maak dan een bakblik met heet water en zet de ramekins erin
Laat de puddingkjes warm worden en serveer ze met een toef slagroom
Versier met sinaasappel rasp
Maak dan een bakblik met heet water en zet de ramekins erin
Laat de puddingkjes warm worden en serveer ze met een toef slagroom
Versier met sinaasappel rasp
Bron:Bunky Cooks
0 reacties:
Een reactie posten