Corndogs
Ingredienten
1 ½ cups volle melk
2 eieren (los geklopt)
¼ cup Plantaardige olie
1 theelepel zout
1 eetlepels suiker
1 en 1/2 cup bloem + voor inrollen
1 cup maismeel
2 theelepels bakpoeder
Hotdogs
Olie om in te frituren
Chopsticks
2 eieren (los geklopt)
¼ cup Plantaardige olie
1 theelepel zout
1 eetlepels suiker
1 en 1/2 cup bloem + voor inrollen
1 cup maismeel
2 theelepels bakpoeder
Hotdogs
Olie om in te frituren
Chopsticks
Bereiding
Doe genoeg olie in een pan en verhit het tot ermee gefrituurd kan worden
Intussen in een kom de melk, eieren en de 1/4 cup plantaardige olie mixen
Zet even opzij
In een andere kom de droge ingredienten door elkaar roeren
Doe het melk/eiermengsel erbij
Mix alles goed door elkaar
Doe een chopstick voor de helft in de hotdog
Zeef boven een bord bloem om de hotdogs in te rollen
Rol de hotdogs door de bloem
Dip ze hierna in het beslag
En laat ze voorzichtig in de hete olie glijden
2 per keer
Laat ze goudbruin bakken
Draai ze af en toe om
Laat ze op keukenpapier uitlekken
Bak de rest van de hotdogs op dezelfde manier
Intussen in een kom de melk, eieren en de 1/4 cup plantaardige olie mixen
Zet even opzij
In een andere kom de droge ingredienten door elkaar roeren
Doe het melk/eiermengsel erbij
Mix alles goed door elkaar
Doe een chopstick voor de helft in de hotdog
Zeef boven een bord bloem om de hotdogs in te rollen
Rol de hotdogs door de bloem
Dip ze hierna in het beslag
En laat ze voorzichtig in de hete olie glijden
2 per keer
Laat ze goudbruin bakken
Draai ze af en toe om
Laat ze op keukenpapier uitlekken
Bak de rest van de hotdogs op dezelfde manier
Serveer ze met ketchup of mosterd
Tip:
Voor maismeel kun je farina of polenta in de plaats gebruiken
0 reacties:
Een reactie posten