Lemon Diva Cupcakes
Het beroemde cupcakeje van Julia Goodwin
En met citroen.....
Dan kan het bij voorbaat bij mij al niet stuk
Ik ben gek op citroen, cranberry`s
Alle vruchten met een zsing
Dus...de keuken in en bakken maarrrrrrrr
Ingredienten:
100 gram ongezouten boter (zacht)
3/4 cup (165 gram ) basterd suiker
1/2 theelepel vanille extract
rasp van 3 citroenen
2 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 cup (125 ml) melk
3/4 cup (165 gram ) basterd suiker
1/2 theelepel vanille extract
rasp van 3 citroenen
2 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 cup (125 ml) melk
Frosting:
125 ram ongezouten boter (zacht)
2 cups (300 gram) icing sugar
1 & 1/2 eetlepel citroensap
gele food kleurstof (optioneel)
gele vruchtjes voor te garneren (citroenscilletjes)
2 cups (300 gram) icing sugar
1 & 1/2 eetlepel citroensap
gele food kleurstof (optioneel)
gele vruchtjes voor te garneren (citroenscilletjes)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Zet de papieren cupcakevormpjes in een muffinvorm
Zet de papieren cupcakevormpjes in een muffinvorm
Mix de boter, suiker en vanille extract licht en cremig in een kom
Mix de citroenrasp erdoor
Voeg 1 ei per keer toe tot het is opgenomen in het botermengsel
Voeg dan het volgende ei toe
Schep de bloem en de melk toe in 2keer
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes
Bak de cupcakes ca 20 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn
Zet ze op een rek om af te koelen
Mix de citroenrasp erdoor
Voeg 1 ei per keer toe tot het is opgenomen in het botermengsel
Voeg dan het volgende ei toe
Schep de bloem en de melk toe in 2keer
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes
Bak de cupcakes ca 20 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn
Zet ze op een rek om af te koelen
Klop de boter romig
Voeg beetje bij beetje de suiker toe
De helft van het citroensap toevoegen
Blijf goed kloppen
Voeg steeds klein beetje citroensap toe tot het is opgenomen
Voeg de kleurstof toe als je dat nodig vind
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een mooie toef op de afgekoelde cupcakes
Versier met een vruchtje of stukje citroenschil
Voeg beetje bij beetje de suiker toe
De helft van het citroensap toevoegen
Blijf goed kloppen
Voeg steeds klein beetje citroensap toe tot het is opgenomen
Voeg de kleurstof toe als je dat nodig vind
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een mooie toef op de afgekoelde cupcakes
Versier met een vruchtje of stukje citroenschil
Bron: Julia Goodwin
0 reacties:
Een reactie posten