Cranberry Appel Chutney
Met de zomer in aantocht word er weer veel gebruik gemaakt van de bbq
Een paar lekkere sauzen of chutneys smaken prima bij het vlees of de vis
Deze Cranberry Appel Chutney past er ook zeker bij
Vooral bij karbonaadjes en saucijsjes
Ingredienten
350 gram cranberries
2 grote renetten,geschoond en in kleine stukjes
3 sjalotten,gesnipperd
1/2 kop grote gele rozijnen
4 eetlepels gesnipperde gekandijde gember
sap en zeste van 1 sinaasappel (liefst biologisch)
3 cc zout
5 cc kerrie
300 cc bruine basterdsuiker
150 cc frambozenazijn
100 gram vers geroosterde pecannoten,grof gehakt
Bereiden:
Doe alle ingredienten bij elkaar in een zuurbestendige pan (behalve de pecan noten)
Breng aan de kook onder regelmatig roeren.
Alle cranberries moeten stuk gekookt zijn.
*Daarna iets laten afkoelen en van het vuur af de pecannoten door de chutney roeren.
Doe in een pot en doe deksel erop
bewaar in de koeling.
Bron: Kook jij
1 reacties:
hoi ik ben marianne,wat een leuke blog heb je......was op zoek naar chutney en via printrest ben ik bij jou terecht gekomen en content ook veel recepten en een goede zoekfunctie.....proficiat....jij staat nu bij mijn favorieten....recept nodig......ne keer bij jeanne gaan kijken bedankt
Een reactie posten