Rabarber Appelmoes
Ingredienten:
1/4 cup water
1 pond rabarber (schoongemaakt en in stukjes van ca 1 cm)
2 pond Granny Smiths appels (geschild en van klokhuis ontdaan in stukjes)
1/2 cup suiker
1/2 theelepel kaneelpoeder
2 pond Granny Smiths appels (geschild en van klokhuis ontdaan in stukjes)
1/2 cup suiker
1/2 theelepel kaneelpoeder
Bereiden:
Het water, rabarber en de appels in een pan doen
Breng aan de kook en zet het vuur laag
Doe het deksel op de pan
Laat het fruit sudderen tot het zacht is (ca 30-40 minuten)
Roer af en toe
De kaneel kan er nu bij
De appelmoes zal met stukjes zijn
Wil je liever een zachtere structuur
Doe de moes dan in een blender of foodprocessor en mix het tot zachtte moes
Doe in een pot of plastic doos die goed dicht kan
Breng aan de kook en zet het vuur laag
Doe het deksel op de pan
Laat het fruit sudderen tot het zacht is (ca 30-40 minuten)
Roer af en toe
De kaneel kan er nu bij
De appelmoes zal met stukjes zijn
Wil je liever een zachtere structuur
Doe de moes dan in een blender of foodprocessor en mix het tot zachtte moes
Doe in een pot of plastic doos die goed dicht kan
Bewaar koel tot gebruik
Bron: Two Pea`s and their Pod
0 reacties:
Een reactie posten