Tropical Carrot Cupcakes
Deze cupcakejes lijken heel bewerkelijk
Maar dat valt reuze mee
Het recept heb ik van het blog Allison Eats meegenomen
Waar meerdere lekkere recepten staan
Voor de ananaspudding
1 pond ananasstukjes
1/2 cup ananassap
1 eetlepel suiker
6 eetlepels maizena
Doe de ananastukjes met het sap in de keukenmachine en draai tot het een zachte massa is
Doe is een sauspannetje en doe de suiker erbij
Laat de suiker goed oplossen
Doe hierna de maizena erbij
Zet het vuur op medium en roer constant
ca 2 minuten als het kookt en het dik is geworden
Haal van het vuur en laat afkoelen (minstens 1 en 1/2 uur)
Voor de cake
1 en 1/2 cup bloem
4 theelepel pompoen pie kruiden
1 eetlepel bakpoeder
3/4 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel zout
5 worteltjes in stukjes (1 cm)
1 cup geschaafde kokos
1 en 1/4 cup suiker
1/2 cup lichtbruine suiker
4 grote eieren
1 en 1/2 cup plantaardige olie
Warm de oven voor tot 17 graden
Zet de cupcake vormpjes klaar
In een kom de bloem,pompoenkruiden,bakpoeder,gemberpoeder en zout door elkaar mixen
Rasp de worteltjes in de foodprocessor tot ze fijn zijn gemalen
Doe in een kom en maak de foodprocessor droog
Doe de suiker en de kokos in de foodprocessor en maal alles door elkaar tot de kokos fijn is
Doe de bruin suiker en eieren erbij en mix tot een zachte smeuige substantie (ca 1 minuut)
Terwijl de machine draait, giet je langzaam de olie erbij tot alles goed is vermengd
Doe het mengsel bij de worteltjes in de kom en roer door
Doe de droge ingredienten erbij en 3/4 van de ananaspudding
Roer alles tot een mooi beslag
Vul de cupcake vormpjes met het beslag
Zet ze in de oven en bak ze ca 25 a 30 minuten
Test met een sateprikker of ze gaar zijn
Laat ze afkoelen
Voor de frosting
12 eetlepels zachte boter
3 cups poedersuiker
snufje zout
225 gram cream cheese (in 8 stukjes gesneden)
3 cups geraspte kokos (geroosterd in koekenpan)
In een kom de boter, poedersuiker en zout luchtig mixen (ca 3 minuten)
Doe er de cream cheese bij (iedere keer een stukje tot het geheel is opgenomen)
Klop de (1 cup)ananaspudding in het mengsel
Zet koel weg tot gebruik
Als de cupcakes zijn afgekoeld kunnen ze met de frosting versierd worden
Strooi er de geroosterde kokos over
Bron: Allisoneats
0 reacties:
Een reactie posten