Cranberry Cupcakes met Maple Cream Cheese Creme
Ik was al een tijdje op zoek naar cranberry cupcakes...
Mijn favoriete bes in een cupcake...dat moet toch lukken
En ik heb ze gevonden,meer dan 1 recept zelfs
Maar deze lijkt me heel erg lekker
Dus meegenomen naar mn bloggie
Kunnen jullie het recept ook uit proberen
Ingredienten:
6 eetlepels bloem
2 eetlepels maizena
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel kaneelpoeder
een snufje nootmuskaat
3 eetlepels zachte boter(ongezouten)
1/3 cup suiker
1 groot ei (licht geklopt)
1/4 theelepel vanille (extract of merg uit vanillestokje)
2 eetlepels melk
Voor de frosting:
1/4 cup cream cheese (zacht)
1 eetlepel boter (ongezouten en zacht)1 eetlepel maple syrup
Bereiden
Warm de oven voor tot 170c graden
Doe de cupcake vormpjes in een muffinblikGiet kokend water over de cranberry`s in een kom
Laat ze 5 minuten staan
Zeef in de tussentijd de bloem,maizena,bakpoeder,kaneel,nootmuskaat en snufje zout in een kom
In een andere kom de boter en suiker kloppen tot een luchtige cremeDoe er een lepel geklopt ei bij en mix goed er doorheen
Doe dit met de rest van het ei,goed kloppen na iedere lepel
Doe de vanille erbij
Roer het meelmengsel en de melk erdoor in gedeeltes
Begin en eindig met het meelmengsel
Klop tot een luchtig beslag
Droog de cranberry`s en hak ze fijn
Schep ze door het beslagVerdeel het beslag over de cupcakevormpjes
Bak de cupcakes in ca 20 minuten gaar en bruin
Laat ze 10 minuten in blik afkoelen voor je de cupcakevormpjes eruit haalt
Laat ze op een rooster goed afkoelen
Creme:
Doe alle ingredienten in een kom
Mix alles door elkaar tot een luchtig en romig geheel
Als de cupcakes koud zijn mag de creme erboven op
Zet een paar gesuikerde cranberry`s erop.
Bron: Epicurieus
Foto van Internet
0 reacties:
Een reactie posten