Gekleurde Bietjes met Paddestoelen en Honing/Tijmdressing
Ingredienten:
400 gram bietjes, geel en chioggia
150 gram paddenstoelen gemengd
250 gram cherrytomaatjes
150 gram veldsla
2 eetlepel pijnboompitjes
80 gram geitenkaas
2 eetlepel olijfolie
2 eetlepel azijn
1 eetlepel honing
1 eetlepel tijm, vers
Bereiden:
Maak in een ruime mengkom de dressing van olijfolie, azijn, honing en geplukte verse tijm.
Breng op smaak met zout en peper en meng alles door elkaar.
Proef!
Hij mag best hoog op smaak zijn, want dressing geeft smaak.
Schil de bieten en laat de knot aan de onderkant er even aan zitten.
Dat is je houvast om te schaven of te snijden.
Schaven is het meest handig,
Je kunt de bieten eventueel ook in blokjes snijden.
Meng de bieten door de dressing.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Af en toe omschudden en nét voordat je denkt dat ze klaar zijn haal je ze uit de pan.
Ze garen altijd nog iets door en te ver gebakken maakt de smaak bitter.
Laat afkoelen op een bordje.
Bak in dezelfde koekenpan de paddenstoelen.
Grote exemplaren snijd je even in een paar plakjes.
In een scheutje olijfolie op hoog vuur flink bakken.
Niet te lang bakken die paddenstoelen, want dan worden ze slap.
En dit wordt een krokante salade.
Haal de paddenstoelen uit de pan.
Pof nu nog even de cherrytomaatjes in de koekenpan
Ze worden hierdoor zacht en krijgen meer smaak.
Regelmatig omschudden.
Maak de borden op.
Verdeel de veldsla en de verschillende groenten over de borden.
Sprenkel nog wat dressing erover.
Tot slot brokkel je nog wat geitenkaas of feta én de pijnboompitjes erover.
Tijdens lunch of diner lekker kleurrijk genieten!
Bron: Alle dagen Vers
Recept van Mathijs Vrieze
0 reacties:
Een reactie posten