Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Gekleurde Bietjes met Paddestoelen en Honing/Tijmdressing

 


Gekleurde Bietjes met Paddestoelen en Honing/Tijmdressing

Ingredienten:

400 gram bietjes, geel en chioggia

150 gram paddenstoelen gemengd

250 gram cherrytomaatjes

150 gram veldsla

2 eetlepel pijnboompitjes

80 gram geitenkaas

2 eetlepel olijfolie

2 eetlepel azijn

1 eetlepel honing

1 eetlepel tijm, vers


Bereiden:

Maak in een ruime mengkom de dressing van olijfolie, azijn, honing en geplukte verse tijm.

Breng op smaak met zout en peper en meng alles door elkaar.

Proef!

Hij mag best hoog op smaak zijn, want dressing geeft smaak.


Schil de bieten en laat de knot aan de onderkant er even aan zitten.

Dat is je houvast om te schaven of te snijden.

Schaven is het meest handig,

Je kunt de bieten eventueel ook in blokjes snijden.

Meng de bieten door de dressing.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Af en toe omschudden en nét voordat je denkt dat ze klaar zijn haal je ze uit de pan.

Ze garen altijd nog iets door en te ver gebakken maakt de smaak bitter.

Laat afkoelen op een bordje.

Bak in dezelfde koekenpan de paddenstoelen.

Grote exemplaren snijd je even in een paar plakjes.

In een scheutje olijfolie op hoog vuur flink bakken.

Niet te lang bakken die paddenstoelen, want dan worden ze slap.

En dit wordt een krokante salade.

Haal de paddenstoelen uit de pan.

Pof nu nog even de cherrytomaatjes in de koekenpan

Ze worden hierdoor zacht en krijgen meer smaak.

Regelmatig omschudden.

Maak de borden op.

Verdeel de veldsla en de verschillende groenten over de borden.

Sprenkel nog wat dressing erover.

Tot slot brokkel je nog wat geitenkaas of feta én de pijnboompitjes erover.

Tijdens lunch of diner lekker kleurrijk genieten!


Bron: Alle dagen Vers

Recept van Mathijs Vrieze


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten