Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Gestoofde Venkel

 


Gestoofde Venkel

Dit is een van de lekkerste manieren om venkel te bereiden. 
Gestoofde venkel is lekker zacht en heeft heel veel smaak. 
Het is lekker een lekker bijgerecht bij kip, vlees of vis. 
Of als vegetarisch gerecht, serveer er dan feta, geitenkaas, verse kruiden zoals dille, kappertjes en noten of pijnboompitten erbij.

Ingredienten:

2 grote venkelknollen
40 gram roomboter
flinke scheut olijfolie
1 theelepel venkelzaad
1 scheut Pastis
peper en zout
250 ml kippenbouillon
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel pijnboompitten

Bereiden:

Snijd de toppen en het bruine kontje van de venkel. 
Snijd de venkel dan doormidden en snijd de helften weer in parten. (De stelen kan je ook meestoven).
Smelt de boter samen met de olijfolie in een grote koekenpan. Zodra de boter niet meer bruist, leg je de venkel in de pan en bak je ze rondom mooi bruin.
Voeg venkelzaad, pastis, peper en zout toe aan de pan en meng dit met een pollepel.
Giet nu de bouillon erbij.
 Breng dit aan de kook en zet dan het vuur zacht en leg een deksel op de pan.
Kook totdat de venkel boterzacht is en het vocht is ingekookt (in ongeveer 20-25 minuten).
Garneer eventueel met venkelgroen, gezouten kappertjes en pijnboompitjes.

Bron: Culinea


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten