Gestoofde Venkel
Dit is een van de lekkerste manieren om venkel te bereiden.
Gestoofde venkel is lekker zacht en heeft heel veel smaak.
Het is lekker een lekker bijgerecht bij kip, vlees of vis.
Of als vegetarisch gerecht, serveer er dan feta, geitenkaas, verse kruiden zoals dille, kappertjes en noten of pijnboompitten erbij.
Ingredienten:
2 grote venkelknollen
40 gram roomboter
flinke scheut olijfolie
1 theelepel venkelzaad
1 scheut Pastis
peper en zout
250 ml kippenbouillon
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel pijnboompitten
Bereiden:
Snijd de toppen en het bruine kontje van de venkel.
Snijd de venkel dan doormidden en snijd de helften weer in parten. (De stelen kan je ook meestoven).
Smelt de boter samen met de olijfolie in een grote koekenpan. Zodra de boter niet meer bruist, leg je de venkel in de pan en bak je ze rondom mooi bruin.
Voeg venkelzaad, pastis, peper en zout toe aan de pan en meng dit met een pollepel.
Giet nu de bouillon erbij.
Breng dit aan de kook en zet dan het vuur zacht en leg een deksel op de pan.
Kook totdat de venkel boterzacht is en het vocht is ingekookt (in ongeveer 20-25 minuten).
Garneer eventueel met venkelgroen, gezouten kappertjes en pijnboompitjes.
Bron: Culinea
0 reacties:
Een reactie posten