Zwitsers Broodschoteltje
Broodschoteltjes kende ik eigenlijk de zoete variant
Maar de hartige smaakt minstens zo lekker
Je kunt met de vulling heerlijk expirimenteren
Spinazie en ham is ook lekkere vulling of wat dacht je van champignons met ui.
Gewoon eens uitproberen....
Ingrediënten
4 personen
1/2 volkorenbrood in kleine stukjes
3 eetlepels olijfolie
2 uien in ringen
1 dikke prei in ringen
200 ml room
versgemalen peper
nootmuskaat
3 trostomaten
200 gram gemalen Emmentaler & gryere ( gemengd dus)
2 eetlepelsl fijngehakte basilicum
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 C.
Verhit 2 el olijfolie in de koekenpan.
Fruit de uiringen en de prei in 4 minuten gaar.
Roer de helft van de room erdoor.
Voeg zout, peper, en nootmuskaat toe naar smaak.
Halveer de sneetjes brood.
Vet de ovenschaal in en leg cde sneetjes brood dakpansgewijs in met steeds wat preimengsel, partjes tomaat, en kaas ertussen.
En na de laatste laag wat basilicum.
Giet dan het laatste beetje room erover.
Laat de schotel in de oven in ong 25 minuten goed warm worden en goudbruin kleuren.
0 reacties:
Een reactie posten