Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Venkel salade


Venkel Salade

Rauwe venkel kun je prima zo eten. 
Snijd de groente fijn en combineer tot een frisse salade met stukjes niet al te zoete appel en mandarijn en een dressing van mosterd, olijfolie, citroensap en zwarte peper.
 Ook lekker met stukjes walnoot, geroosterde pijnboompitten en dergelijke.
 De stukjes groen loof die je bij het schoonmaken van de knol afhaalt kun je gebruiken als garnering.....
Deze salade stond in de Allerhande van Appie....

Ingredienten:

2 venkelknollen
3 eetlepelsl traditionele olijfolie
4 perssinaasappels
150 gram Danish Blue blauwaderkaas 50+
75 gram rucola slamelange
15 gram verse basilicum
3 eetlepels zongerijpte Taggia-olijven
3 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereiden:

Snijd de onderkant van de venkelknollen.
 Halveer de knollen in de lengte en snijd in zo dun mogelijke plakken. 
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de plakken 4 min. 
Breng op smaak met peper en zout. 
Schep uit de wok en laat afkoelen in een schaal.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. 
Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. 
Wip het vruchtvlees met een mes eruit. 
Voeg toe aan de venkel.
Pers de laatste sinaasappel uit. 
Snijd de kaas in blokjes en voeg met de slamelange toe aan de venkelknollen. 
Scheur de basilicumblaadjes in stukken en strooi met de olijven over de salade. 
Schep voorzichtig om en besprenkel met het sinaasappelsap en de olijfolie extra vierge.



 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten