Venkel Salade
Rauwe venkel kun je prima zo eten.
Snijd de groente fijn en combineer tot een frisse salade met stukjes niet al te zoete appel en mandarijn en een dressing van mosterd, olijfolie, citroensap en zwarte peper.
Ook lekker met stukjes walnoot, geroosterde pijnboompitten en dergelijke.
De stukjes groen loof die je bij het schoonmaken van de knol afhaalt kun je gebruiken als garnering.....
Deze salade stond in de Allerhande van Appie....
Ingredienten:
2 venkelknollen
3 eetlepelsl traditionele olijfolie
4 perssinaasappels
150 gram Danish Blue blauwaderkaas 50+
75 gram rucola slamelange
15 gram verse basilicum
3 eetlepels zongerijpte Taggia-olijven
3 eetlepels olijfolie extra vierge
Bereiden:
Snijd de onderkant van de venkelknollen.
Halveer de knollen in de lengte en snijd in zo dun mogelijke plakken.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de plakken 4 min.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep uit de wok en laat afkoelen in een schaal.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.
Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen.
Wip het vruchtvlees met een mes eruit.
Voeg toe aan de venkel.
Pers de laatste sinaasappel uit.
Snijd de kaas in blokjes en voeg met de slamelange toe aan de venkelknollen.
Scheur de basilicumblaadjes in stukken en strooi met de olijven over de salade.
Schep voorzichtig om en besprenkel met het sinaasappelsap en de olijfolie extra vierge.
Bron: Allerhande
0 reacties:
Een reactie posten